Mourinho: Bazen Türkiye’ye işimi öğrenmeye gelmişim gibi düşünüyorum

Hollanda ekibi Twente ile oynadıkları maçtan sonra yaptığı açıklamada Mourinho, "Bazen Türkiye'ye işimi öğrenmeye gelmişim gibi düşünüyorum. Sorulan sorulara bakınca; işimi öğrenmek için iyi bir fırsat." dedi.

  • ü
  • 04 Ekim 2024
  • ü
  • Spor

Fenerbahçe'nin Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho. (FOTOĞRAF: OZAN KÖSE / AFP)

Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, UEFA Avrupa Ligi’nde Hollanda ekibi Twente ile oynadıkları maçtan sonra açıklamalarda bulundu. UEFA Avrupa Ligi 2. hafta maçında Fenerbahçe, Hollanda ekibi Twente ile karşılaşan Fenerbahçe, maçın 29. dakikasında Vlap ile 1-0 öne geçen Twente’ye 71’de Dusan Tadic’in golüyle cevap verdi. Maçın geri kalanında gol sesi çıkmayınca Fenerbahçe Hollanda’dan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı.

Maçtan sonra yaptığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mourinho, “Bazen Türkiye’ye işimi öğrenmeye gelmişim gibi düşünüyorum. Sorulan sorulara bakınca; işimi öğrenmek için iyi bir fırsat.” dedi.

‘OYUNCULARIMA GOL YEMEMELERİNİ SÖYLEDİM’

Sözlerine “Bir gün belki de Samandıra’da gazetecilerle oturabilirim, basın toplantısında açıklamanın zor olduğu şeyleri anlatabilirim. Çünkü burada yeterince süre yok” ifadeleriyle devam eden Portekizli çalıştırıcı şunları söyledi:

“Böyle bir takıma karşı 1-0 geri düşmek zordur. Devre arasında oyuncularıma gol yemememiz gerektiğini söyledim. İkinci yarıda da istediklerimizi daha çok yapabildik. Şimdi onların 2 puanları var ama bu puanları Fenerbahçe ve Manchester United’dan aldılar. Üst tura çıkabileceklerini düşünüyorum.

‘PUAN ALMAMIZ GEREKİYOR’

8 maçlık kura, çok zor. Normalde evinizde daha fazla puan toplamayı beklersiniz ama biz evimizde Manchester United, Athletic Bilbao, Lyon ile oynayacağız. Bu rakiplerin zorluğuna bakınca, bu durumu telafi edebilmek için deplasmanda oynayacağımız maçlardan puan almamız gerekiyor.

‘BİR ÜST TURA ÇIKALIM, SONRASINA BAKARIZ’

Bir üst tura çıkmak için kaç puan gerekir, bilmiyorum. Bir hesaba göre 11 puan yeterliymiş. Playoff oynamadan üst tur için bu puandan daha fazlası gerekir. Bu turnuva için adım adım düşünüyorum. Bir üst tura çıkalım, sonrasına bakarız.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com