Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun mezarı açılmaya başlandı

Münevver Karabulut’u 15 yıl önce öldüren Cem Garipoğlu’nun mezarı savcı eşliğinde açılıyor.

  • ü
  • 03 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Münevver Karabulut’u 15 yıl önce öldüren Cem Garipoğlu’nun mezarı Karabulut ailesinin talebi üzerine açılıyor.

Sabah saatlerinde mezarı kazacak olan görevliler, olay yeri inceleme ekipleri ve savcı Karacaahmet Mezarlığı’na geldi.

Saat 11.00 itibarıyla mezar açılmaya başlandı. Mezardan alınan örnekler DNA incelemesi için Adli Tıp Kurumu’na götürülecek ve mezarda olan cesedin Cem Garipoğlu’na ait olup olmadığı belirlenecek.

Karacaahmet Mezarlığı’nda güvenlik amacıyla günler öncesinden demir bariyerlerle tedbir alındı.

NE OLMUŞTU?

Münevver Karabulut 2009 yılında Bahçeşehir’de bulunan bir villada Cem Garipoğlu tarafından öldürülmüştü. Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde ise kaldığı hücrede ölü bulundu. Ölen kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığı yönündeki iddialar üzerine Karabulut ailesi avukatları aracılığıyla fethi kabir işlemi yapılmasını talep etti. Talebi kabul eden Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen talimat üzerine savcılık, Üsküdar’da bulunan Karacaahmet Mezarlığı’ndaki kabrin 3 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de açılmasına karar verdi.

‘MUAMMA SON BULACAK’

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir konuya ilişkin “Yıllardır gittiğimiz her yerde en fazla sorulan ve halkımızın önemli ölçüde ikna olmadığı bu muamma bu suretle giderilmiş olacak. Yıllardır devam eden hukuki mücadelemiz neticesinde, Başsavcılığın vermiş olduğu bu karar son derece önemli önemli ve sevindiricidir” değerlendirmesi yaptı.

SORUŞTURMA SÜRECİNDE NELER YAŞANDI?

Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu, cinayetten sonra kayıplara karıştı. Emniyet güçleri ülkenin dört bir yanında, uluslararası polis teşkilatı ise 186 ülkede onu aradı. Henüz 18 yaşında olan birinin Türkiye’de ve dünyada aranırken yakalanamaması da en az cinayet kadar infial yarattı. Cinayetten sonra firara ailesinin yardım ettiği şüphesiyle annesi ve babası tutuklandı. Bulunması için seferberlik ilan edilen Cem Garipoğlu, cinayetten 197 gün sonra teslim oldu. Teslim olduğundaki görüntüsü, firari olduğu süreçte çok da zor bir hayatı olmadığını ispatlar nitelikteydi. “Tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Cem Garipoğlu, Silivri Cezaevi’ne konuldu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com