RTÜK’ten Kızıl Goncalar ve Kızılcık Şerbeti dizilerine inceleme

RTÜK, işlediği konular ve izlenme oranlarıyla dikkat çeken Kızılcık Şerbeti ve Kızıl Goncalar dizilerine yönelik inceleme başlattı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin incelemeyi doğrulayarak 'sürecin titizlikle yürütüleceğini' savundu.

  • ü
  • 03 Ekim 2024
  • ü
  • Yaşam

Kızılcık Şerbeti ve Kızıl Goncalar dizileri güncel tartışmaların odak noktasında.

Son dönemde Türkiye televizyon dizileri arasında öne çıkan Kızılcık Şerbeti ve Kızıl Goncalar, içerikleri nedeniyle tartışmalara neden oluyor. Tarikatların iç yüzünün yanısıra, muhafazakar ailelere yönelik eleştirileri de öne çıkan diziler, iktidar yandaşı kesimlerin tepkisini çekiyor.

Sosyal medya içerik üreticisi Adem Metan, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) bu iki diziye yönelik kesin bir inceleme başlattığını duyurdu.

KIZIL GONCALAR’A CEZA YAĞDI

NOW TV’nin dikkat çeken dizisi Kızıl Goncalar, yayımlandığı günden bu yana çeşitli eleştirilerle gündeme geldi.

Başrollerini Mert Yazıcıoğlu, Özgü Namal ve Özcan Deniz’in paylaştığı dizi, önceki sezon boyunca RTÜK tarafından iki kez yayın durdurma cezası almış ve ayrıca idari para cezasına çarptırılmıştı.

KIZILCIK ŞERBETİ DE İNCELENİYOR

Kızılcık Şerbeti dizisi de benzer şekilde işlediği konularla dikkat çekiyor ve izleyici arasında tartışma konusu olmaya devam ediyor. Yeni sezonda RTÜK’ün yeniden mercek altına aldığı bu dizilerle ilgili sosyal medyada inceleme iddiaları sıkça yer buldu.

RTÜK BAŞKANI DOĞRULADI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, incelemelerle ilgili yaptığı açıklamada, “Üst Kurulumuz yeni yayın döneminde dizi filmlerle alakalı denetim sürecini titizlikle yerine getirmektedir. Hem çok izlenen hem de çokça şikâyet edilen yapımlar olan dizi filmler, yayıncılık ilkelerini ihlal ettikleri durumlarda toplumsal refleksleri de beraberinde getirmektedir. Yeni bir yayın döneminin başlangıcında vatandaşlarımızın çokça rahatsız olduğu yapımlarla alakalı izleme uzmanlarımız teyakkuzdadır. Bu minvalde toplumumuzda tepkiyle karşılanan, millî güvenliğimizi ihlal ettiği iddia edilen dizilerle ilgili takibimiz aralıksız devam etmektedir. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Gerekli incelemelerden sonra yasa ihlali yapan yapımlar varsa gerekli müeyyideler uygulanacaktır.” şeklinde konuştu.

Öte yandan dizilerin toplumda yarattığı tepkiler ve olası cezalar, izleyicilerin ilgisini artırmaya devam ediyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com