Bakan Tunç’tan ‘Narin Güran’ açıklaması: Soruşturmanın sonuna geldik

Narin Güran cinayetine yönelik soruşturmada sona gelindiğini söylen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "İddianame ortaya çıktığı vakit katilleri o zaman göreceğiz. İddianame için zaman vermek doğru değil. Tereddüt ne zaman ortadan kalkarsa savcılarımız tarafından o zaman çıkacak" ifadelerini kullandı.

  • ü
  • 01 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Güran’ın ölümüne ilişkin devam eden soruşturmada sona gelindiğini söyledi.

Canlı yayında konuşan Tunç, “Sürecin sonuna geldik. Soruşturma gizli ilerliyor. İddianame hazırlandığında kamuoyu da bilgilendirilmiş olacak. Titiz bir çalışma yapılıyor” dedi.

Tunç, şöyle devam etti: Kim suçlu bu konuda dosya gizlilik kapsamında devam ediyor. 21 Ağustos’ta kayıp ihbarı yapılmıştı 19 gün sonra cansız bedenine ulaşıldı. Hepimizi derinden sarstı. 250’ye yakın kişinin ifadesine başvuruldu. 12 tane tutuklu var. Dolayısıyla bunların ifadeleri alındı. Bu konuda yargımız titiz bir çalışma sergiliyor. Bulgular var elimizde. İncelemelerin çok uzamaması gerekir bir an önce sorumlular bulunsun istiyor milletimiz. İddianame ortaya çıktığı vakit katilleri o zaman göreceğiz. İddianame için zaman vermek doğru değil. Tereddüt ne zaman ortadan kalkarsa savcılarımız tarafından o zaman çıkacak. Katiller de en ağır cezaya çarptırılacak.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Bakan Tunç, Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasıyla ilgili de konuştu. “Aradan çok uzun zaman geçti ve bu konu çok tartışıldı. İntihar ettiği adli tıp raporlarıyla tespit edilmişti. Savcımız mezarın açılmasını konusunda talimat verdi. Tereddüt kalksın ortadan.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com