Meclis açılıyor: Gündem bütçe ve yargı paketi…

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 2 aylık aranın ardından 28, dönem 3. yasama yılının çalışmalarına başlıyor. Meclis'in önemli gündem maddelerinden biri 2025 yılı bütçesi diğeri ise komisyonda kabul edilen ancak Genel Kurul'a henüz gelmeyen 9. Yargı Paketi olacak.

  • ü
  • 01 Ekim 2024
  • ü
  • Politika

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 2 aylık aranın ardından çalışmalarına başlıyor. Açılış töreninde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un anıta çelenk bırakmasının ardından bando eşliğinde saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Törene, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM başkanvekilleri Bekir Bozdağ, Gülizar Biçer Karaca, Celal Adan, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, partilerin grup başkanvekilleri, milletvekilleri, TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun ve Meclis bürokratları katıldı.

TBMM Genel Kurulu, saat 15.00’te toplanacak. Numan Kurtulmuş’un açış konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekillerine hitap etmesi bekleniyor. Meclis başkanlarının yasama yılı açılışı verdiği resepsiyon, Kurtulmuş’un ev sahipliğinde TBMM Tören Salonu’nda saat 19.30’da gerçekleştirilecek.

MESAİ 2 EKİM’DE BAŞLIYOR

Genel Kurul, yeni yasama yılının ilk mesaisini ise 2 Ekim Çarşamba günü yapacak.

TBMM Genel Kurulu’nda ilk olarak geçen yasama yılında birinci bölümü kabul edilen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin ikinci bölümünün görüşmelerine başlanması bekleniyor. Teklifin görüşmeleri, sendikaların yoğun tepkileri üzerine yeni yasama yılına bırakılmıştı.

2025 BÜTÇESİ HAZIRLANACAK

TBMM’nin önemli gündem maddelerinden biri de 2025 yılı bütçesi olacak. Bütçenin ekim ayı ortalarında TBMM’ye sunulması ve kasım ayında da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi bekleniyor. Bütçe, 31 Aralık tarihine kadar TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek yasalaştıracak.

YARGI PAKETİ GÜNDEME GELECEK

Yeni yasama yılında TBMM’nin gündeminde geçen yasama yılından kalan tartışmalı yasal düzenlemeler bulunuyor. Komisyonda kabul edilen ancak Genel Kurul’a indirilmeyen 9. Yargı Paketi’nin öncelikli olarak yasalaştırılması beklenirken, iktidarın yeni bir yargı paketi hazırlığında olduğu da belirtiliyor. Yeni yargı paketinde “infaz düzenlemesi” ile tepkiler nedeniyle 9. Yargı Paketi’nden çıkarılan “etki ajanlığının” yer alacağı kaydediliyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Yeni dönemin önemli gündem maddelerinden biri yeni anayasa olacak. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasaya ilişkin geçtiğimiz dönemde Meclis’teki siyasi partileri ziyaret etmişti. Kurtulmuş, yeni anayasanın usul ve esaslarını görüşmek için parti turlarına 1 Ekim’den sonra tekrar başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yeni anayasa için Meclis’in yeni yasama yılına işaret etmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com