Kurtulmuş’tan Can Atalay açıklaması: Meclis’in yapabileceği bir şey yok

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Can Atalay'ın durumuyla ilgili olarak, "Meselenin bundan sonraki kısmı tamamen hukuki süreçlerle ilgili. Sonuç almak bakımından Meclis'in bu aşamada yapabileceği bir şey yoktur” dedi.

  • ü
  • 30 Eylül 2024
  • ü
  • Politika

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis Genel Kurulu’nun çalışmalarına başlayacağı 1 Ekim’den önce parlamento muhabirleriyle bir araya geldi.

28’inci yasama döneminde gerçekleşen Meclis çalışmaları hakkında bilgi veren Kurtulmuş, 2 bin 442 kanun teklifinin Meclis Başkanlığına sunulduğunu, Genel Kurul gündeminde 276 kanun teklifi bulunduğunu söyledi. 4 kanun teklifinin Cumhurbaşkanı tarafından TBMM’ye sunulduğunu belirten Kurtulmuş, toplam 73 kanunun kabul edildiğini kaydetti.

Genel Kurul ve komisyonlarda 468 bileşim gerçekleştiğini ve bin 512 saat 49 dakika toplantı yapıldığını belirten Kurtulmuş, 54 bin 430 sayfa da tutanak tutulduğunu söyledi. Kurtulmuş, 28’inci yasama döneminde 16 bin 527 soru önergesi verildiği, 9 bin 569’unun cevaplandığı bilgisini de paylaştı.

Yeni anayasa ve İsrail’in Lübnan’a saldırısıyla da ilgili görüşlerini açıklayan Kurtulmuştu, Meclis çalışmaları sırasında zaman zaman istenmeyen görüntülerle ve sözlerin TBMM’ye yakışmadığını ifade etti. Kurtulmuş, tüm milletvekillerinin bu konuda hassas olması çağrısında bulundu. Tüm milletvekillerini de hassas davranmaya davet eden Kurtulmuş, dönem başında parti gruplarına yapacağı ziyaretlerde bu konuyu gündeme getireceğini belirtti.

Meclis kapanmadan önceki oturumda kavganın taraflarından olan Meclis İdare Amiri ve AK Parti Milletvekili Alpay Özalan’ı uyarıp uyarmadığı sorulan Kurtulmuş, “Burada benim yapabileceğim bütün siyasi parti gruplarını bu süreçte müzakereyi medeni bir üslupla sürdürebilmelerinin temin edilmesi için tavsiyede bulunmaktır. Ama içtüzükte gerekli düzenlemeler yapılarak ağır ve yaralayıcı sözler söyleyerek, kavga çıkarıp ortalığı karıştıranlara daha ağır cezalar verilebilir” ifadelerini kullandı.

Milletvekilliği düşürülen ve Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına rağmen vekilliği iade edilmeyen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın durumuna ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş, “Meselenin bundan sonraki kısmı tamamen hukuki süreçlerle ilgili. Sonuç almak bakımından Meclis’in bu aşamada yapabileceği bir şey yoktur” dedi.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com