Biga KYK Kız Yurdu’nda asansör düştü

Çanakkale Biga’da KYK Kız Yurdu'nda dün akşam saatlerinde asansör düştü. İki öğrenci yaralanırken, bunun yurttaki ilk asansör kazası olmadığı öğrenildi. Öğrenciler" Görevliler bu sorunu biliyorlardı. Asansörün bakımlarının yapılması için ölmemiz mi gerekiyor?" dedi.

  • ü
  • 30 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Biga’ya bağlı Ağaköy’de bulunan KYK Kız Yurdu’nda dün akşam saatlerinde asansör kazası meydana geldi. İki öğrencinin odalarına çıkmak üzere oldukları asansörün düşmesi, yurttaki diğer öğrencilerde korku ve panik yaratırken, olay yerine jandarma ve 112 sağlık ekipleri ulaştı.

Seçkin Sağlam’ın Gazete Duvar’da yayınlanan haberine göre; can kaybının yaşanmadığı kazada, iki öğrenci hafif yaralanırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Söz konusu asansörün eğitim-öğretim yılının başladığı ilk günden bu yana arızalı olduğunu dile getiren bir öğrenci, “Görevliler de bu sorunu biliyorlardı. Asansörün bakımlarının yapılması için ölmemiz mi gerekli? Şans eseri yaşıyoruz burada” ifadelerini kullandı.

‘BU, YURTTAKİ İLK VUKUAT DEĞİL’

Daha önce yurtta kalan ancak bu yıl eve çıkan bir öğrenci, KYK Yurdu’nda yaşadıklarını anlattı. “Bu yurdun ilk vukuatı değil” diyen öğrenci, geçen yıl da asansör kazasının yaşandığını aktardı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Öğrenci, binin üzerinde öğrencinin kaldığı 6 katlı yurtta asansör düşmesi, zehirlenme gibi olayların meydana geldiğini ancak yurt yönetiminin bu olayların üzerini örtmeye çalıştığını dile getirdi. “Yurdun asansörü 3-4 yıldır problemliydi; ya sürekli bozuluyor ya da düşüyordu. Daha önce zehirlenme olayı yaşanmıştı. Hem yemekhane çalışanı hem de öğrenciler yemeklerden zehirlenmişti. Olayın üzerini örtmek için 112 aranmamıştı, biz öğrenciler olarak aradık” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com