İsrail, Hamas’ın Lübnan’daki liderini öldürdü

Hamas, Lübnan'daki liderlerinden birinin Fetih Şerif Ebu el Emin'in İsrail'in güney Lübnan'a yönelik saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. 

  • ü
  • 30 Eylül 2024
  • ü
  • Dünya

Lübnan’a ülke çapında durmaksızın hava saldırıları düzenleyen İsrail’in suikastlarına Hamas’ın Lübnan’daki lideri Ebu el Emin de eklendi.

Açıklamada “Hamas, İslami Direniş Hareketi’nin Lübnan’daki lideri ve hareketin yurtdışındaki liderliğinin bir üyesi olan Fetih Şerif Ebu el Emin’in kaybının yasını tutuyor. Ebu el Emin, güney Lübnan’da düzenlenen bir baskın sırasında kendisini ve ailesini hedef alan bir terörist suikast operasyonunun ardından bugün şafak vakti hayatını kaybetti” denildi.

Açıklamaya göre güney Lübnan’daki Sur’da el Bass mülteci kampına düzenlenen İsrail saldırısında Ebu El Emin’le birlikte eşi, kızı ve oğlu da öldürüldü.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

FHKC LİDERLERİNE DE SUİKAST

Öncesinde Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İsrail’in Lübnan başkenti Beyrut’un Kola bölgesine bir aparmana düzenlediği saldırıda üç liderinin öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail’in Hizbullah gerekçesiyle Lübnan’a düzenlediği Kuzey Okları Operasyonu’nda ölü sayısı Lübnan Sağlık Bakanlığı’na göre 1500’ü geçti. Operasyonun habercisi olarak, İsrail’in 17-18 Eylül’de çağrı cihazları-telsizleri patlatması yaklaşık 40 can almış, 3500’e yakın kişiyi yaralamıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com