Erden Timur’a ABD’de FBI sorgusu: Eric Adams’ın kampanyasına bağış yaptınız mı?

Galatasaray'ın eski yöneticisi ve iş insanı Erden Timur'un, ABD'nin New York eyaletinde FBI tarafından sorguya çekildiği öğrenildi

  • ü
  • 29 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Galatasaray’ın eski yöneticisi ve iş insanı Erden Timur’un New York Havalimanı’nda, New York Belediye Başkanı Eric Adams soruşturması kapsamında FBI tarafından sorguya çekildiği öğrenildi.

Gazeteci Mehmet Sümer, Timur’un sorgulandığını X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelerle duyurdu:

“Brooklyn’de bir inşaat yatırımı olan Nef İnşaat şirketinin sahibi Erden Timur’la görüştüm. Kendisi iki gün önce New York’a geldiğinde FBI tarafından JFK havalimanıı’nda bilgisine başvurulara kendisine New York Belediye Başkanı Eric Adams’la ilgili ilgili sorular sorulduğunu doğruladı. Timur kendisine Adams’ın kampanyasına bağış yapıp yapmadığının sorulduğunu kendisinin de bağış yapmadığını söylediğini anlattı.”

Sümer, daha sonra Erden Timur’a ulaştığını, kendisinin gözaltına alınmadığını, bilgisine başvurulduğunu kaydetti.

KONSER İÇİN GELDİ, SORGULANDI

Öte yandan Galatasaray eski yöneticisi ve Nef inşaat yönetim kurulu başkanı Erden Timur, gazeteci Emrullah Erdinç’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Cuma günü New York JFK havalimanına iner inmez FBI yetkilileri yanıma gelerek bazı sorular sordu. Hakkında rüşvet ve yolsuzluk soruşturması yürütülen New York Belediye Başkanı Eric Adams’a bağış adı altında para verip vermediğimi sordular. Kimse benden böyle bir istekte bulunmadı, ben de kimseye bağış yapmadım dedim. Ardından havalimanından ayrıldım bugün de konsere gideceğim, Nef filarmoni orkestrasının konseri için buraya geldim.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com