DEVA- Gelecek Partileri’nin birleşmesi ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığına’ takıldı

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, DEVA ve Gelecek Partileri arasındaki birleşme görüşmelerinin 'Cumhurbaşkanı adayının' belirlenmesi ve ilan edilmesi ısrarı yüzünden gerçekleşmediğini ifade etti.

  • ü
  • 26 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, DEVA ve Gelecek Partileri arasında Ağustos ayının ortalarında başlayan birleşme görüşmesinin Cumhurbaşkanlığı adaylığının baştan belirlenmesi ve ilan edilmesi yönündeki ısrarın görüşmelerin mutabakata varılmasını engellediğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu biraraya gelerek bu durumu konuşmuşlardı. Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ısrarının görüşmelerin sonuçlanmasını engellediği kamuoyuna yansımıştı.

DEVA Parti Sözcüsü İdris Şahin, sosyal medyadan iki parti arasındaki birleşme görüşmeleriyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“1) DEVA Partisi ile Gelecek Partisi arasında olası birleşmeyi hedefleyen görüşmeler Ağustos ayı ortasında her iki partinin genel başkanlarının bilgisi dahilinde oluşturulan komisyonların çalışmaları ile başlamıştır.

2) Komisyon çalışmalarının tek gündemi organik birleşme olmuştur.

3) Komisyon çalışmaları ve genel başkanlar arasında yapılan görüşmelerde birleşme hususunda mutabakata varılamamasının en önemli nedeni cumhurbaşkanı adayının baştan belirlenmesi ve ilan edilmesi konusundaki ısrar olmuştur.

4) İki partinin birleşmesi hususunda bu nedenle ilerleme sağlanamaması üzerine geniş tabanlı TBMM’de bir grup kurulmasını hedefleyen bir çalışmanın başlatılması DEVA Partisi tarafından önerilmiştir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com