Turkcell, ortağı olduğu Togg’u tercih etmedi: 1300 araçtan sadece 30 tane kiralıyor

Turkcell, ortaklarından biri olduğu Togg’dan yalnızca 30 araç kiraladı. Şirket, önümüzdeki 3 yıl için 3.5 milyar TL’ye 1300’ün üzerinde araç kiralarken, Togg araçlarının sayısı sadece 40'ta kalacak.

  • ü
  • 26 Eylül 2024
  • ü
  • Ekonomi

Yerli otomobil Togg’un ortaklarından Turkcell, önümüzdeki 3 yıl boyunca 3.5 milyar TL’lik bütçeyle 1300’den fazla araç kiralama anlaşmasına imza attı. Ancak dikkat çeken detay, Turkcell’in yalnızca 30 Togg aracı kiralaması oldu. Şirketin, envanterine toplamda 40 Togg aracı katmayı planladığı belirtildi. Kiralanan diğer araçların büyük kısmı Avis’ten temin edilirken, süreçte ana yüklenici olarak United isimli bir grubun bünyesindeki Ufilo şirketi öne çıktı.

Gazete Pencere’den Emre Özpeynirci’nin aktardığına göre Turkcell, Togg’un da ortaklarından biri olmasına rağmen, yeni araç kiralama sürecinde toplamda sadece 30 Togg araç kiraladı. Şirketin üç yıllık dönemde toplamda 1300’den fazla araç kiralayacağı anlaşma, yaklaşık 3.5 milyar TL’lik bir maliyeti kapsıyor. Kiralanan araçların büyük bir kısmı Avis’ten sağlanırken, süreçte asıl üstlenici olarak United grubunun bir yan kuruluşu olan Ufilo devreye girdi.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER İÇİN LÜKS ARAÇ TERCİHİ

Araç kiralamalarının dağılımına bakıldığında, üst düzey yöneticiler için lüks araçlar tercih edildi. Yönetim Kurulu Başkanı için Mercedes S450, CEO için Audi A8 Long kiralanırken, Ankara’daki makam araçları için 3 adet Audi A6 seçildi. Genel Müdür Yardımcıları ise 11 adet Audi Q8 ile donatılırken, direktörler ve grup şirketleri genel müdürlerine 75 adet BMW 5.20 xDrive tahsis edildi.

Müdürlere ise iki seçenek sunuldu: 420 adet yeni kasa Volkswagen Tiguan (2 depo benzin) veya sınırsız elektrik kullanımı olan 30 adet Togg. Müdürlerin büyük çoğunluğu Tiguan’ı tercih etti. Togg araçlarının sayısının, kiralama sürecinin tamamlanmasıyla ancak 40’a ulaşacağı belirtildi.

Araçları Turkcell’e kiralayan şirketin ise United Groups bünyesindeki Ufilo olduğu ortaya çıktı.

GEÇİCİ ARAÇ

541 aracın tümünün Avis’ten kiralanmadığını belirten Emre Özpeynirci şu bilgileri paylaştı:

“Şirketin kontratları biten araçlar için ellerinde yeterli araç olmaması sebebiyle geçici çözüm olarak Avis gibi günlük kiralama yapan şirketlerden araç temin ettikleri belirtildi.

541 aracın tümü Avis’ten değilmiş. Sadece üst düzeye premium az sayıda araç Avis’ten kiralanmış. Yani Avis, Turkcell’le çalışan şirket değil. Üstlenici firma onlardan geçici araç kiralamış.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com