İddia: Başkan Şahin, bacanağını ve kayinbirederini RTÜK’te işe aldı

Muhalif medyayı susturma için var gücüyle çalışan RTÜK Bakanı Ebubekir Şahin’in RTÜK'te bacanağını işe aldığı, kayınbiraderini ise Daire Başkan Yardımcısı yaptığı ortaya çıktı. Eşinin de işe gitmeden TRT’den maaş aldığı iddia edildi.

  • ü
  • 25 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

RTÜK Başkanlığı’nın yanı sıra Halkbank Yönetim Kurulu üyesi de olan Ebubekir Şahin’in birçok yakınının RTÜK’te çalıştığı ortaya çıktı.

Ebubekir Şahin’in eşi Nalan Şahin’in kardeşi Bülent Şenkardeşler bir ay önce RTÜK’e Bilgi Teknolojileri Daire Başkan Yardımcısı olarak atandı. Şenkardeşler, BirGün muhabirinin soruları üzerine daha önce Yüksek Seçim Kurulu’nda devlet memuru olarak görev yaptığını, daha sonra RTÜK’e geçtiğini söyledi. Şenkardeşler, bir ay önce de Daire Başkan Yardımcısı olduğunu belirtti.

Şahin’in eşi Nalan Şahin’in yakın arkadaşı olduğu iddia edilen Dr. Hülya Köksal da 2020’de İzleme Dairesinde Daire Başkan Yardımcısı kadrosuna atandı. Daha önce bir devlet hastanesinde çalıştığı ifade edilen, RTÜK’teki işine gitmeden maaş aldığı öne sürülen Köksal, soruları yanıtsız bıraktı.
Ayrıca Şahin’in eşi Nalan Şahin’in de uzun süredir TRT’den “İşe gitmeden” maaş aldığı öğrenildi. Nalan Şahin de sorularımıza yanı vermedi. TRT çalışanları ise “Nalan Şahin’in işe gelmediği, bulunduğu bölümde devam zorunluluğu olmadığını” söyledi.

Ebubekir Şahin’in bacanağı Hasan Taşkın’ın da RTÜK’te çalıştığı öğrenildi. Taşkın da soruları yanıtsız bıraktı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de bu görevlendirmelerle ilgili bir açıklama yapmadı. RTÜK Özel Kalem Müdürlüğü görevlileri Şahin’in iki hafta boyunca yurtdışında olacağını iletmekle yetindi.

‘MAHKEMEDE GÖRÜŞECEĞİZ’

Haber yayınlanmasının ardından sosyal medya üzerinden açıklama yapan Şahin, “Tebrikler! @ismailari_ Yalan ve yanlış haberlerinden dolayı hakkında açılmış pek çok davaya bir yenisini daha ekledin. Hakkımdaki sözde haberin yalan, iftira ve dedikodularla dolu.
Mahkemede görüşeceğiz.” dedi.

İkinci bir paylaşım daha yapan Şahin, şu ifadeleri kullandı: “Gazeteci dostlarımıza ve basın meslek örgütlerine basit bir sorum var; Kendisinin gazeteci olduğunu düşünen birinin (@ismailari_) gerek kurumumuzu gerekse başka devlet kurumlarını farklı farklı bilinmeyen numaralardan defalarca arayarak “Kendisinin ailemizin akrabası olduğunu söyleyerek” eşimin ve ailemin özel/kişisel bilgilerini istemesi, öğrenmeye çalışması gazetecilik etiği ve evrensel meslek ilkeleriyle bağdaşıyor mu? “

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com