Fernas Madencilik işçileri Ankara’ya yürüyor: Kazanmadan dönmeyeceğiz

AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun sahibi olduğu Fernas Madencilik’te çalışan işçiler, hak talepleri için Soma'dan Ankara’ya yürüyüş başlattı. 'Ölmek istemiyoruz" diyen madenciler; çalışma koşulları ve ücretlerin iyileştirilmesini, işten atılan arkadaşlarının işe geri alınmasını istiyor.

  • ü
  • 25 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun sahibi olduğu Fernas Madencilik’te sendikaya üye oldukları için işten atılan işçilerin eylemleri devam ediyor.

Şirket yetkilileriyle görüşmek ve haklarını aramak için Soma’dan Ankara’ya yürüyüş başlatan işçiler, “Patron vekil anayasayı ayaklar altına alıyorsa bize kim eşit yurttaşlık yalanını satabilir” yazılı pankart açtı.

Bağımsız Maden İş Sendikası önünden başlayan yürüyüşe CHP Manisa Milletvekilleri Bekir Başevirgen ve Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, CHP Soma İlçe Başkanı Levent Elbinsoy da katılarak destek verdi.

‘KAZANMADAN GERİ DÖNMEYECEĞİZ’

Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, yaptığı açıklamada, “Bugün eylemimizin 30’ncu günü. Eylemimizi bugün itibarıyla Ankara’ya taşımaya karar verdik arkadaşlarla hep beraber. Vekillerimiz de yanımızda, destek oldular. Çok teşekkür ederiz. Hepsini saygıyla selamlarız. İşçi arkadaşları tüm Soma halkını saygıyla, sevgiyle selamlarız. Bizim yürüyüşümüz bu Soma’daki 45 arkadaşımız değil. Soma’daki değil Türkiye’deki işçi sınıfının yürüyüşüdür. Biz buna direne direne kazanacağız. Soma’ya da hayırlı uğurlu olsun. Bağımsız Maden İş Sendikası olarak biz bunu daha önce de başarmıştık. Bu şirkette çalışan 450 işçinin hakları için mücadeleye başladık. Bu mücadeleyi de kazanana kadar devam edeceğiz. Kazanmadan geri dönmeyeceğiz” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘301 GİBİ OLMAK, ÖLMEK İSTEMİYORUZ’

Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu da işçilerin taleplerini sıralayarak, şu ifadeleri kullandı:

“Biz şunun için yürüyoruz; Fernas işçileri diyorlar ki Soma ortalamasındaki ücretler bize verilsin. Biz boğazımıza kadar suyun altında çalışıyoruz. Bin 400 volt elektrik kullanılan makineler var bu suyun altında. Dolayısıyla suyla temasa geçtiği anda en ufak bir kaçak akımda o an ocakta bulunan tüm işçiler ölür Bir. İşçi sağlığı, iş güvenliği önlemleri, Enerji Bakanlığı tarafından alınsın. Bize devlet garanti versin, ‘çalışabilirsin’ diye. Biz 301 gibi olmak istemiyoruz. Ölmek istemiyoruz.

Ayrıca işten atılan işçi arkadaşlarımız yasal haklarını kullandıkları için atıldılar. O yüzden bu işçi arkadaşlarımızın hızlıca işe geri alınması lazım.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com