“Yargılamamı eleştirmişsin” diyen mahkeme başkanı Milletvekili Gergerlioğlu’nu duruşmadan çıkardı

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında skandal bir gelişme yaşandı. Mahkeme başkanı, "Dün akşam eve gittim sosyal medyaya baktım, benim yargılamamı eleştirmişsin" diyerek DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu duruşma salonunda çıkardı.

  • ü
  • 24 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında geçtiğimiz mayıs ayında lise öğrencilerinin de gözaltına alındığı dava dün başladı. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 14’ünün lise öğrencisi olduğu 41 kişi, hakim karşısına çıkıyor. Dün davayı yerinde izleyen ve gelişmeleri sosyal medya hesabından an be an duyuran DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bugünkü duruşmadan zorla çıkarıldı.

Sosyal medya hesabından duruşmadan çıkarıldığını duyuran Gergerlioğlu, “Bugün tekrar İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılamaya katıldık. Fakat yargılama devam ederken. 24 ceza Ağır Ceza Mahkemesi hakimi benim ismimi seslenerek salondan çıkmamı istedi” bilgisini paylaştı.

‘SOSYAL MEDYADAN BAKTIM, YARGILAMAMI ELEŞTİRMİŞSİN’

Gergerlioğlu, devamında ise şunları kaydetti: “Neden dedim çıkayım ben yerinde oturarak sessiz sedasız duruşmayı takip eden bir kişiyim. ‘Neden salondan dışarı çıkmam gerekiyor?’ dedim hakime. Hakim Bey, ‘İşte dün akşam eve gittim, sosyal medyadan baktım benim yargılamamı eleştirmişsiniz’ dedi.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Skandala tepki gösteren Gergerlioğlu, mahkeme salonunda yaşanan skandalı Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’a ilettiğini söyledi.

MİLLETVEKİLİ GİRMESİN DİYE KAPIYA GÜVENLİK KOYMUŞLAR

Bu konuda Adalet Bakanlığı’ndan açıklama beklediğini söyleyen Gergerlioğlu, ‘‘Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, buradan sesleniyorum, bu rezalet işte bugün İstanbul’da yaşandı. Bakın kapıya güvenlik koymuşlar, milletvekili içeri girmesin diye işte Türkiye böyle bir halde, böyle bir rezalet halde, burada içeride böyle hukuksuz bir yargılama yapılıyor! İnsanlar en basitinden insani davranışlarından dolayı cezalandırılmaya çalışılıyor! İşte top oynamak, bowlinge gitmek, AVM ye gitmek, altın günü yapmak gibi nedenlerden dolayı yargılandığını eleştirdiğimiz için hakim bey çok rahatsız olmuş işte Türkiye’nin hali!’’ ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu, mahkeme heyeti hakkında suç duyurusunda bulunacağını da açıkladı.

AVUKAT DEMİRKAZAN: BU SUÇLAMALAR HERKES İÇİN RİSK

Davanın avukatlarından Lale Demirkazan yaptığı açıklamada, 529 sayfalık iddianameyi didik didik okuduklarını, ancak suç unsuruna rastlamadıklarını söyledi. “Bu suçlamalar bir risk” diyen Demirkazan, “Bu yol açılırsa bir evde hangi görüşten olursanız olun çay içmek, altın günü yapmak, bowling oynamak, sinemaya gitmek herkesin önüne suç olarak çıkabilir” ifadelerini kullandı.

DAVAYI TAKİP EDEN GAZETECİ ENGELLENDİ

Duruşmayı takip eden gazeteci Sırrı Er, Çağlayan Adliyesi’nin dışında bile röportaj yapmasına engel olunduğunu duyurdu. Sırrı Er, röportaj izni almasına rağmen engellendiğini ve elinde müdahale edildiğine dair görüntüler olduğunu belirtti.

Er, yaşadıklarını şöyle aktardı:

“Çağlayan adliyesi dışında bile röportaj yapmama engel oldular ki “izin almama gerek olmadığı halde” izin almama rağmen. Müdahale kaydı elimde. Hakaret yok, aşağılama yok!”

NE OLMUŞTU?

Birlikte top oynadıkları, ders çalıştıkları, AVM’de sinema izledikleri, Yemek Sepeti’nden sipariş verdikleri ve iftar yaptıkları gerekçesiyle haklarında ‘terör’ davası açılan aralarında 14’ü lise öğrencisi kız çocuğu olan 41 kişi dün hakim karşısına çıkmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com