Ankesör operasyonu: Muvazzaf ve ilişiği kesilmiş askeri öğrenciler dahil 15 gözaltı kararı

İzmir'de, Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında yürütülen ankesör soruşturmasında 7'si muvazzaf, 6'sı da ilişikleri kesilmiş askeri öğrenci olmak üzere 15 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltıların 11 ilde sürdüğü açıklandı.

  • ü
  • 24 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

İzmir merkezli 11 ilde Gülen cemaatinin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanması iddiasıyla düzenlenen eş zamanlı operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. Toplam gözaltı sayısı ise 15 olarak açıklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından soruşturma başlatıldı. Operasyonun veri karşılaştırılmasına dayalı işlemler neticesinde tespit edilen, tesadüfle açıklanmayacak şekilde, ankesörlü ve kontörlü sabit hat irtibatı olmak üzere, itirafçı ifadesi ve ardışık aranma gibi “deliller” nedeniyle yapıldığı açıklandı.

Hakkında gözaltı kararı verilenlerin hava, kara ve deniz kuvvetleri ile jandarma genel komutanlığı, sahil güvenlik komutanlığında görevli 7’si muvazzaf asker olduğu, ayrıca 15 Temmuz darbe girişimi sonrası TSK’yla ilişikleri kesilen 6 askeri okul öğrencisinin de aralarında bulunduğu belirlendi.

Toplam 15 kişinin yakalanmasına yönelik bu sabah operasyon başlatıldı. 11 ilde polis ve jandarma ekipleri tarafından düzenlenen baskınlarda 12 kişi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 3 kişinin de arandığı belirtildi.

Gözaltına alınanların işlemleri sürüyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com