Kahreden detay: Polis Şeyda Yılmaz ailesini görmek için 5 gün izin aldı, cenazesi gitti

Açılan ateş sonucu hayatını kaybeden polis memuru Şeyda Yılmaz'ın, bu sabah ailesinin yanına gitmek için 5 günlük izne çıkmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

  • ü
  • 23 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul’da motosiklet hırsızlığı şüphelisini yakalamaya çalışırken çıkan arbedede hayatını kaybeden polis memuru Şeyda Yılmaz’ın, bu sabah ailesinin yanına gitmek için 5 günlük izne çıkmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

Dün gece Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği ekipleri, daha önce “motosiklet hırsızlığı” suçundan yakalanan ve firar eden zanlıyı yakalamak için çalışma yaptı.

Yapılan çalışmada Y.E.Ç. Ihlamurkuyu Mahallesinde yakalandı. Şüpheli ile polis ekipleri arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbede şüphelinin açtığı ateş sonucu Polis Memuru Şeyda Yılmaz, başından ağır yaralandı. Acil olarak ameliyata alınan Yılmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Yılmaz, Sivas kent merkezi Huzur Mahallesinde bulunan baba ocağı Türk Bayraklarıyla donatıldı. Yılmaz’ın yaklaşık 1 yıl önce göreve başladığı ve bir yıllık evli olduğu öğrenildi.

5 GÜNLÜK BİR İZNE GELECEKTİ AMA…

Öte yandan Yılmaz’ın olaydan sonraki gün izne çıkıp Sivas’ta bulunan anne ve babasının yanına gitmeye hazırlandığı öğrenildi. Yılmaz, bugün ikindi namazını müteakiben memleketi Sivas’ta Ay Yıldız Camiinde kılınacak cenaze namazının arından Yukarı Tekke Polis Şehitliğine defnedilecek.

‘EVLADIMIZ GİBİYDİ’

Sivas’ta ki komşu Mustafa Yaman, Yılmaz’ın olaydan sonraki gün 5 günlük bir izne çıkacağını ifade ederek, “Anne ve babaları gibi çocukları da çok iyilerdi. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Kendi evladımız gibiydi. Elimizde büyüdü. Normal bir yaşantısı vardı. Kızımız şehit eden kişi 26 suçtan aranan bir kişi. Bu adam daha kaç kişi öldürecek ki bunu içeri alsınlar cezaevine koysunlar. 5 günlük bir izne gelecekti ama nasip olmadı” dedi.

TÖRENE MESLEKTAŞI OLAN EŞİ DE KATILDI

Öte yandan Şeyda Yılmaz için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’nde tören düzenlendi. Törene, aynı meslekteki eşi Semih Yılmaz ile aile yakınları, İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile polis memurunun meslektaşları katıldı.

İl Emniyet Müdürü Aktaş, Şeyda Yılmaz’ın özgeçmişi ile ilgili bilgilerin yer aldığı kısa bir konuşma yaptı. Şehidin naaşı alınan helalliğin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Sivas’a gönderildi. Şehit Yılmaz, baba ocağı Sivas’ta bugün Merkez Ayyıldız Camisi’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

EMNİYET TEŞKİLATINDA YILINI DOLDURMAMIŞTI

Emniyet teşkilatına 2023 yılı Aralık ayında giren Şeyda Yılmaz’ın Ankara Polis Meslek Yüksek Okulundan mezun olduğu ve ilk görev yerinin İzmir İl Emniyet Müdürlüğü olduğu öğrenildi.

Eş durumundan İstanbul’a tayin edilen Şeyda Yılmaz, burada Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliğinde görevlendirilmişti.

NE OLMUŞTU?

Olay dün akşam saat 23.15 sıralarında Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi üzerinde yaşandı. Hakkında 26 suç kaydı bulunan Y.E.Ç. (19) isimli şahıs polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken bir memurun belinden silahını aldı.

Zanlı daha sonra önüne gelene kurşun yağdırdı. Ekiplerin de karşılık verdiği silahlı çatışmada 2 polis ve zanlının olay yerinde bulunan annesi yaralandı. İçlerinden durumu ağır olan polis memuru Şeyda Yılmaz (27) kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Olay sorası kaçan zanlı yaralı olarak yakalandı. Mahalleli polisi vuran şahsa meydan dayağı attı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com