Özgür Demirtaş’tan ‘gelire göre fatura’ya tepki: Duble haksızlık

Gelire göre doğalgaz ve elektrik faturası uygulamasına karşı çıkan ekonomist Özgür Demirtaş "Türkiye’de vergi adaleti sağlanmadan bu yapılmamalı" dedi.

  • ü
  • 22 Eylül 2024
  • ü
  • Ekonomi

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, hükümetin uygulamak için hazırlık yaptığı gelire göre faturalandırma projesine karşı çıktı.

Uygulama için “Son derece yanlış” diyen ekonomist Demirtaş “Türkiye’de vergi adaleti sağlanmadan bu yapılmamalı. Vergisini ödemeyen milyonlarca insana bir de ucuz elektrik mi kullandıracaksınız? Duble haksızlık yani” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz kullanımında ‘gelire göre fatura’ düzenlemesi için sinyal vermişti. Bayraktar, “Gelir grubu yüksek, (elektrik ve doğalgaz) gerçek maliyete katlanabilecek tüketicilere, maliyetine göre, maliyet esaslı yansıtmak daha doğru diye düşünüyoruz. Gerçekten ihtiyaç sahibi, daha dar gelirli vatandaşlarımızı, emeklilerimizi bu destekten istifade ettirip bunu karşılayabilecek ve evi çok daha büyük olan, çok fazla elektrik kullanan, elektrikli aracı olan, tüketimi belli oranın üzerinde olan vatandaşların bu desteklerden faydalanmak yerine gerçek maliyetleri karşıladığı bir modeli düşünüyoruz” ifadesini kullanmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com