Tedavisi için yurt dışı izni verilmeyen Ahmet Burhan’ın babasına da pasaport verilmiyor

Pasaport verilmediği için tedavisi geciken, dört yıl önce kanser nedeniyle hayatını kaybeden 8 yaşındaki Ahmet Burhan Ataç'ın babası Harun Reha Ataç'a pasaport verilmiyor. 

  • ü
  • 20 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Uzun süre pasaport verilmediği için tedavisi geciken ve dört yıl önce kanserden hayatını kaybeden Ahmet Burhan Ataç’ın (8) babası Harun Reha Ataç’a da yurt dışı çıkış yasağı olmamasına rağmen pasaport verilmiyor.

Başvurduğu halde üç aydır pasaport verilmeyen Ataç, DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ziyaret etti. Buluşmayı, “Baba, baba diyerek vefat eden, büyük acılar çeken OHAL/KHK zulmüne uğrayan mazlumların sembol ismi Ahmet Burhan’ın babası Harun Reha Ataç hapisten çıktıktan sonra ziyaretime geldi. Bomboş delillerle cezalandırıldı ve çocuk acısı yaşadı.” ifadeleriyle duyuran Gergerlioğlu paylaştığı videoda şunları söyledi:

“Bugün mecliste bir misafirim var: Harun Reha Ataç. Harun Reha Ataç şu fotoğrafta gördüğünüz bizim sevgili yavrumuz, hiç unutamadığınız Ahmet Burhan Ataç’ın babası. Hapisteydi biliyorsunuz çıktı. Kendisi bizi ziyarete geldi sağ olsun. Fatma Betül ve Ahmet Burhan Ataç’ın babası kendisi ve sonunda özgürlüğüne kavuştu. Tabii çok sıkıntılar yaşadılar. Anne baba birlikte tutuklanınca iki çocuk da anne babasız kalmışlardı ve Ahmet Burhan Ataç önemli üzüntüler sıkıntılar yaşamıştı ve ardından hepimizin bildiği işte bir kemik kanseri olayı ve akabinde devam eden olaylar ve işte süreçler ve ardından hayatını kaybetmişti. Yavrumuza Allah’tan rahmet diliyoruz ve en azından şimdi babası özgürlüğüne kavuştu. O günler geçti… Aynı burada, bakın bana bugün fotoğrafını getirmiş. 5 yıl önce bugün, 5 yıl önce dün Ahmet Burhan Ataç ve kardeşi, annesi buradaymış. Burada onlarla bir yayın yapmıştık. Öyle bir tevafuk olmuş. Ve öyle bir hatırladık. Allah rahmet eylesin diyelim. Allah sabırlar versin anne babaya. Ve inşallah daha güzel günler, güzel günler görürler diyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Adana’da KHK ile kapatılan özel bir yurtta müdürlük yaptığı için 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan ve 20 Şubat 2018’de tutuklanan Harun Reha Ataç, cezaevinde kalması gereken süreyi tamamlayıp 8 Haziran 2024’te tahliye edildi.

Haftada iki gün imza atarak denetimli serbestlik süresini ikamet ettiği Adana’da geçiren Harun Reha Ataç’a, yurt dışına çıkış yasağı olmamasına rağmen üç aydır pasaport verilmiyor.

Annesiyle babası birlikte tutuklandıktan sonra kansere yakalanan ve Almanya’da doğan tedavi imkanı annesi Zekiye Ataç’a pasaport verilmeyerek geciktirilen Ahmet Burhan Ataç (8), 7 Mayıs 2020’de hayatını kaybetmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com