Hendek’teki patlama: Fabrikanın patronu serbest, müdürü tutuklandı

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki Oba Makarna fabrikasında meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin de yaralandığı patlamayla ilgili soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen fabrika müdürü tutuklandı. Fabrika sahipleri ve diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • ü
  • 20 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Tutuklanan fabrika müdürünün yakınları gazetecilerin görüntü almasını böyle engellemeye çalıştı

Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan Oba Makarna’nın fabrikasında 15 Eylül Pazar günü meydana gelen ve 1 işçinin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Dün gözaltına alınan 7 kişinin adliyedeki işlemleri sona erdi. 6 kişi serbest bırakılırken 1 kişi de tutuklandı. Gece geç saatlere kadar süren hakimlik sorgusunun ardından fabrika müdürü V.U., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Fabrika sahipleri, 1 iş güvenliği uzmanı, değirmen sorumlusu ve elektrik bakım uzmanı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Patlamanın sebebi araştırılıyor.

Şahsın Hendek Adalet Sarayı’ndan çıkarıldığı esnada yakınları şemsiye ve cep telefonu ışıkları açarak gazetecilerin görüntü almasını engelledi.

NE OLMUŞTU?

Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkiinde faaliyet gösteren Oba Makarna fabrikasında 15 Eylül Pazar günü meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 30 kişi de yaralanmıştı. Patlama neticesinde çıkan yangın, ekiplerin uzun uğraşları neticesinde kontrol altına alınmıştı. İtfaiye ekiplerince devam eden soğutma çalışmaları esnasında fabrika içerisinde cansız bedeni bulunan 27 yaşındaki Mesut Şimay, Akyazı ilçesinde son yolculuğuna uğurlanmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com