Youtube’a 9 yeni özellik: ‘Topluluklar’ ve ‘Hype’ etkileşim artıracak

YouTube, yeni tanıttığı 'Topluluklar' ve 'Hype' gibi 9 yeni özelliği ile platformdaki etkileşimi artırmayı hedefliyor.

  • ü
  • 19 Eylül 2024
  • ü
  • Teknoloji

YouTube, yeni tanıttığı ‘Topluluklar’ ve ‘Hype’ özellikleriyle platformdaki etkileşimi artırmayı hedefliyor. ‘Topluluklar’ özelliği, içerik üreticileri ile izleyicileri bir araya getiren bir sosyal ağ oluşturmayı amaçlıyor. İçerik üreticileri, kendi topluluklarını kurarak katılımcıların gönderi paylaşmasına ve birbirleriyle etkileşimde bulunmasına olanak tanıyacak.

‘Hype’ özelliği ise küçük kanalların öne çıkmasına yardımcı olmayı amaçlıyor. İzleyiciler, beğendikleri videolara Hype butonuyla destek verebilecek ve en çok Hype alan videolar bir liderlik tablosunda sergilenecek

VEO, DREAM SCREEN’E GELİYOR

Google Blog’da yer alan habere göre; Geçen yıl duyurulan Dream Screen, YouTube Shorts’ta arka planlar oluşturmanıza olanak tanıyordu. Şimdi Google DeepMind’in en son video oluşturma modeli olan Veo, daha gerçekçi arka planlar ve ilk kez bağımsız video klipler getirecek.

İLHAM

YouTube Studio’daki İlham sekmesi, öneriler oluşturmanıza yardımcı olacak şekilde geliştiriliyor. Bu önerileri projelere dönüştürebilir, üretilen fikirleri, başlıkları, küçük resimleri ve planları tarzınıza göre uyarlayabilirsiniz.

TOPLULUKLAR

Topluluklar, içerik oluşturucuların kanal sayfalarında etkinleştirebileceği ve izleyicileriyle daha derin ilişkiler kurmalarını sağlayacak yeni bir alan. Hem içerik oluşturucular hem de aboneler sanat eserleri paylaşabilir, fikir alışverişinde bulunabilir ve sevdikleri videolar ve konular hakkında bağlantı kurabilirler.

TOPLULUK MERKEZİ

Topluluk merkezi, YouTube Studio uygulamasında geliştirilen bir alan olup, içerik oluşturucuların izleyicileriyle daha kolay etkileşim kurmasını sağlar. Ayrıca, büyüyen izleyici kitlelerine yanıt vermeye devam etmeleri için yapay zeka destekli yorum yanıt önerileri de sunulacak.

OTOMATİK DUBLAJ

Dublaj, içerik oluşturucuların videolarını dünyanın farklı yerlerindeki insanlara daha erişilebilir kılmalarına yardımcı olabilir. Önümüzdeki aylarda, otomatik dublaj ses izleri ekleme seçeneği sunulacak ve bu özellik yüz binlerce içerik oluşturucuya genişletilecek.

HYPE

İzleyicilerin küçük ve orta ölçekli içerik oluşturuculara destek olabileceği bir “hype” özelliği tanıtılıyor. Bu, beğen düğmesinin bir uzantısı gibi düşünülebilir. Eğer bir videoyu gerçekten beğeniyorsanız, beğen düğmesine tıklayıp ardından “hype” yaparak videonun bir haftalık liderlik tablosuna çıkmasına yardımcı olabilirsiniz.

YOUTUBE ALIŞVERİŞİ

YouTube Alışveriş’te şu anda 250.000’den fazla içerik oluşturucu yer alıyor ve bağlı kuruluş programı ABD ve Güney Kore’nin ötesine, bugün Endonezya’ya, önümüzdeki haftalarda ise Tayland ve Vietnam’a genişletilecek.

JEWELS DESTEKLİ HEDİYELER

Jewels destekli Hediyeler, dikey canlı yayınlarda izleyicilerin heyecanlarını ifade etmelerini, anı aktif olarak yaşamalarını ve içerik oluşturuculara yeni kazanç yolları açmalarını kolaylaştıracak.

BÜYÜK EKRANDA ÖNE ÇIKIN

YouTube içerik oluşturucularının televizyonlarda içeriklerini öne çıkarmalarına yardımcı olmak için, içeriklerini sezonlar ve bölümler halinde düzenlemelerine olanak tanınacak. Ayrıca, kanal sayfasında bir videonun otomatik olarak oynamasını başlatma seçeneği sunularak, izleyicileri kanalın havasına sokmak mümkün olacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com