İddia: İmamoğlu’nun cezasının onanmasına karşı çıkan üye ikna edilmeye çalışılıyor

Gazeteci İsmail Saymaz, İBB Başkanı Erkem İmamoğlu'na İstinaf tarafından 2'ye 1 oy çokluğu ile siyasi yasak onandığı yönünde bilgilerin geldiğine işaret ederek, "Muhalefet şerhi koyan hakime kararın oybirliği ile çıkması yönünde baskı yapılıyor" dedi.

  • ü
  • 19 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu (FOTOĞRAF: OZAN KÖSE / AFP)

Gazeteci İsmail Saymaz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak getirilmesi yönündeki karara karşı oy kullanan mahkeme üyesinin ikna edilmeye çalışıldığını duyurdu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine ‘ahmak’ dediği gerekçesiyle İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk ayağında Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmişti.

Dava, son iki yıldır Türkiye’de “Temyiz Mahkemesi” olarak da kabul edilen Yargıtay’ın bir alt basamağı İstinaf Mahkemesi’nde.

İstinafta kararın onandığı bir haftadır kulislere yansıyor.

Gazeteci İsmail Saymaz, eski Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Osman Kaçmaz’ın kendisine gönderdiği mesajı okudu.

Saymaz “İddiaya göre Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasak kararı İstinaf Mahkemesi’nde 2’ye 1 oy çokluğu ile onandı. Muhalefet şerhi koyan hakime kararın oybirliği ile çıkması yönünde baskı yapılıyor” dedi.

Saymaz şöyle konuştu:

“Benim de kulağıma bu 2’ye 1 meselesi geliyordu. Heyet üzerinde baskı olduğu bilgisi geliyordu. Osman Bey onandığı meselesini ifade ediyor. Ama vaziyetin bu şekilde olduğuna dair içeriden gelen bilginin bu şekilde olduğunu ifade edeyim size.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com