Depremzedenin suç duyurusunda bulunduğu eski Hatay Valisi aynı gün Sakarya’ya atandı

Hakkında yapılan suç duyurusunun işleme konulmadığı günün gecesinde Sakarya Valiliğine atanan Doğan, 16 vali arasında en dikkat çeken atama oldu.

  • ü
  • 19 Eylül 2024
  • ü
  • Politika

Yargıtay, dün eski Hatay Valisi Rahmi Doğan hakkında depremzede bir aile tarafından yapılan suç duyursunu işleme koymadı. Doğan’ın Yargıtay tarafından alınan kararın gecesinde Sakarya Valiliğine atanması dikkat çekti.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atamaları kapsamında, 16 ilin valileri değişti. Atamalar arasında en dikkat çekan isim ise eski Hatay Valisi Rahmi Doğan oldu. Doğan, Hatay Valisi olduğu dönemde, 6 Şubat depremlerinde eşi Ayşegül ve oğlu Latif Muhammed’i kaybeden Cahit Aşkar adlı depremzede tarafında suç duyurusunda bulunuldu.

AİLE VALİYİ SORUMLU TUTTU, ERDOĞAN VALİ OLARAK YENİDEN ATADI

Cahit Aşkar, eşi Ayşegül ve oğlu Latif Muhammed’de dahil olmak üzere 15 kişinin hayatını kaybetiği yıkımdan dönemin Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı sorumlu tuttu.

‘GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDI’

Cahit Aşkar, Doğan hakkında deprem öncesinde ve sonrasında gerekli önlemleri almamak suretiyle binlerce vatandaşın ölümüne, yaralanmasına ve binlerce yapının yıkılmasına neden olduğu gerekçesiyle “görevi kötüye kullanma” suçunu işlediği iddiasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

SUÇLAMALAR NEYDİ?

Aşkar, ayrıca Hatay iline birkaç gün boyunca hiçbir yardımın ulaşmadığını, yetkili kurum ve kişilere gerekli durumu iletme ve tedbirleri alma görevini yapmadığını ve Hatay ilinde hiçbir afet hazırlığı çalışması yapmadığını iddia etmişti.

SUÇ DUYURUSU İŞLEME KONULMADI

ANKA’nın haberine göre, 18 Eylül 2024 günü depremzede tarafından yapılan suç duyurusu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk tarafından yapılan inceleme sonucu “işleme konulmamasına” karar verildi.

GECESİNDE SAKARYA VALİLİĞİNE ATANDI

6 Şubat depremleri sonrası Hatay Valiliğinden alınan Rahmi Doğan, son olarak Vali-Mülkiye Başmüfettişi olarak görev yapıyordu.

19 Eylül 2024 Resmi Gazetesi’nde yaynlanan karar sonrası Rahmi Doğan, Sakarya Valisi olarak atandı.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com