Fed, 4 yıl sonra ilk kez faiz indirdi

FED, politika faizinde hedef aralığı piyasa beklentileri dahilinde 50 baz puan indirerek yüzde 4,75-5,00 seviyesine çekti.

  • ü
  • 18 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Amerika Merkez Bankası (FED) Binası... ABD Merkez Bankası (FED), faizi yüzde 0 ile yüzde 0,25 arasında sabit bıraktı. FED, Corona virüsünün orta vadede büyük riskler oluşturduğunu vurguladı. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), Nisan ayı toplantısının ardından beklendiği üzere faiz değişikliğine gitmedi. Mart ayına kadar yüzde 1,50 ile yüzde 1,75 aralığında olan FEDin politika faizinde 3 Mart toplantısında 50 baz puanlık indirime gidilmişti. 15 Martta olağanüstü toplanan FOMC, 100 baz puan indirime gitmişti. FED ayrıca gecelik borçlanma maliyetlerini neredeyse sıfıra indirmişti ve "Ekonominin son olayların etkisini atlattığı ve maksimum istihdam ile fiyat istikrarlı hedeflerine döndüğü konusunda güven duyana kadar, faizlerin bu seviyede kalacağını" bildirmişti. (© Liu Jie/Xinhua via ZUMA Wire - Depo Photos)

ABD Merkez Bankası (Fed), eylül ayı toplantısında politika faizini 50 baz puan indirdi. Böylelikle banka, faizi 23 yılın en yüksek seviyesinden indirirken; 4 yılı aşkın süre sonra faiz indirim döngüsüne başlamış oldu.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), politika faizinde hedef aralığı piyasa beklentileri dahilinde 50 baz puan indirerek yüzde 4,75-5,00 seviyesine çekti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com