Lider Fenerbahçe derbiye tarihi rekorla gidiyor

Kasımpaşa'yı deplasmanda 2-0 mağlup ederek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe yenilmezlik serisini 32 maça çıkartarak kulüp rekoru kırdı.

  • ü
  • 15 Eylül 2024
  • ü
  • Spor

Kasımpaşa ile Fenerbahçe Trendyol Süper Ligin 5. haftasında İstanbulda karşılaştı. (Mahmut Burak Bürkük - DepoPhotos)

Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda karşı karşıya geldiği Kasımpaşa’yı 2-0 mağlup etti. Jose Mourinho yönetiminde maç öncesi 10 puan toplayan sarı lacivertliler puanını 13’e çıkararak maç fazlasıyla yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

İlk yarıda Maximin’in açtığı gol perdesini Dusan Tadic’in penaltı golü ile süsleyen sarı lacivertliler ligdeki 4. galibiyetini alırken bir de rekor geliştirdi.

FENERBAHÇE’DEN TARİHİ REKOR

Süper Lig’deki yenilmezlik serisini 32 maça çıkaran Fenerbahçe toplamda 22 deplasman maçında kaybetmeyerek kulüp rekoru kırdı. Süper Lig’de devam eden en uzun yenilmezlik serisinin sahibi olan Fenerbahçe (31 maç; 24G 7B), kulüp tarihinin en uzun serisine ulaştı.

MAXIMIN SİFTAH YAPTI

22. dakikada Fenerbahçe, Allan Saint-Maximin’in golü ile maçta öne geçti. Dusan Tadic’in pasıyla topla buluşan Allan Saint-Maximin, ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert ve düzgün şutuyla meşin yuvarlağı Andreas Gianniotis’in solundan köşede ağlarla buluşturdu.

37. dakikada Nicholas Opoku’nun, Allan Saint-Maximin’e ceza alanı içinde yaptığı kontrolsüz müdahale sonrasında hakem Halil Umut Meler, VAR uyarısıyla pozisyonu izleyerek penaltı noktasını gösterdi.

TADIC PENALTI FIRSATINI KAÇIRMADI

39’da Dusan Tadic’in golü ile maçta fark üçe çıktı. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Dusan Tadic, yaptığı vuruşla kaleci Andreas Gianniotis’in yanından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başardı.

İlk yarı Fenerbahçe’nin 2 farklı üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıda sarı lacivertliler adına en ne pozisyon 64. dakikada yaşandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com