İsrail’in öldürdüğü Ayşenur Eygi, Didim’de son yolculuğuna uğurlandı

İgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince başından vurularak öldürülen ABD vatandaşı Türkiyeli aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, Didim'de son yolculuğuna uğurlanıyor.

  • ü
  • 14 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

İşgal altındaki Batı Şeria’da katıldığı bir protesto sırasında İsrail askerleri tarafından katledilen ABD vatandaşı Türkiyeli aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşı bugün memleketi Didim’de defnediliyor.

26 yaşında katledilen Eygi’nin naaşı, dün Tel Aviv’den Bakü’ye, oradan da İstanbul’a ulaştırılmıştı. Naaş, İstanbul’daki törenin ardından İzmir’e gönderildi ve burada ikinci bir tören düzenlendi.

Daha sonra Adli Tıp Kurumu’na gönderilen Eygi’nin cenazesi, akşam saatlerinde memleketi Aydın’ın Didim ilçesine teslim edildi. Eygi için bugün cenaze töreni düzenlendikten sonra naaşı Didim Asri Mezarlığı’nda defnedilecek.

Cenaze törenine Eygi’nin ailesi ve sevenlerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

OTOPSİ RAPORU ÇIKTI

İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi incelemesindeki ilk bulgularda Eygi’nin kulak alt kısmından ateşli silahtan çıkan kurşun girişi sonucu kafa yaralanması tespit edildi. ⁠Eygi’nin ölüm sebebi ise “kafatası kırığı, beyin kanaması ve beyin doku harabiyeti” olarak tanımlandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com