Eski yapımlar iddialı, ilk kez yayınlanacaklar umutlu: Bu sezon ekranda hangi dizileri izleyeceğiz?

Eylül ayının gelmesiyle yerli dizilerin yeni sezonları ve yeni yayınlanacak diziler de gün saymaya başladı. Geçen yıl televizyonda fırtınalar estirilen, çok tartışılan, eleştirilen dizilerin yeni sezonları da izleyici ekran başına kilitleyecek. Yeni başlayacak diziler de çok konuşulmaya aday. İşte Türk televizyonlarında yeni yayın döneminde yaşanacaklar...

Geçtiğimiz sezon Türk dizileri arasında büyük bir rekabet yaşandı. Birçok dizi düşük reytingler nedeniyle final yaparken, Yargı gibi uzun soluklu diziler de hikâyelerini tamamladı. Kızıl Goncalar sezona sansasyonel bir giriş yaparken, Yılmaz Erdoğan’lı İnci Taneleri özellikle pavyon sahneleriyle çok konuşuldu, tartışıldı. Çok konuşulanlardan Kızılcık Şerbeti’nin 2. sezonunda da entrikalar zirvedeydi. Sezonun ortasında yayına başlayan Bahar ise samimi hikayesiyle zirveye oturdu.

İşte böyle bir sezonun ardından, kanallar ve yapımcılar gittikçe artan prodüksiyon maliyetleri nedeniyle yaz dizilerini iptal etme kararı aldılar. Şimdi ise yeni sezon hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor ve her geçen gün yeni bir dizi duyurusu yapılıyor.

Peki yeni sezonda Türkiye televizyonlarında neler izleyeceğiz, hikâyelerde neler öne çıkıyor?

GEÇEN YILIN ÇOK İZLENENLERİNDE NELER OLACAK?

Kızıl Goncalar

Yapımcılığını Faruk Turgut’un üstlendiği, yönetmen koltuğunda Ömür Atay’ın oturduğu dizi 19. bölüm ile ekranlara dönmeye hazırlanıyor. Dizi yayınlandığı ilk günden itibaren çok konuşuldu. Bir tarikatın içinde yaşanan olayları anlatan dizi cesur çıkışlarıyla gündeme geldi. Kızıl Goncalar dizisinin yeni sezon çekimlerine başlanmış durumda, ancak yapım ekibi tarafından henüz kesin bir yayın tarihi açıklanmadı. Dizinin eylül ayının sonlarına doğru izleyiciyle buluşması bekleniyor. 2. sezonun ilk bölümünün 30 Eylül’de yayınlanacağı tahmin ediliyor.

Başarılı oyuncu Tolga Tekin’in dikkat çekici bir performansla yer aldığı dizide iki oyuncunun ayrılacağı öğrenildi. Kadroya ise yeni bir kadın oyuncu katılacak. Meryem (Özgü Namal), hapishanede yeni bir arkadaşıyla tanışacak. Bu yeni karakterin adı ve rolünü kimin canlandıracağı ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Kızılcık Şerbeti

Kızılcık şerbeti, yeni sezonuyla ekranlara bomba gibi döndü. Show TV’nin, yapımını Gold Film’in, yapımcılığını Faruk Turgut’un üstlendiği, başrollerini Barış Kılıç, Evrim Alasya, Ahmet Mümtaz Taylan, Sıla Türkoğlu, Sibel Taşçıoğlu ve Doğukan Güngör’ün paylaştığı dizisi, kadrosuna katılan yeni oyuncularla sevenleri ekrana kilitledi. Alev’in diziden ayrılması, Görkem’in hamileliği olayların daha karmaşık hale geleceğinin ipucunu verdi.

Bahar

Umut dolu bir hikayeyle, güçlü bir kadının mücadelesiyle izleyicilerin gönlüne taht kuran Bahar 17 Eylül’de ekranlara dönüyor.

Dizinin ikinci sezonuna altı yeni karakter katılacak. Peran Vakfı’na başhekim olarak dahil olacak Süreyya karakteri, sağ kolu ve asistanı Ergün ile birlikte diziye katılıyor. Ayrıca Devrim Kabacaoğlu’nun canlandırdığı Uğur’un babası Habip, Evren’in (Buğra Gülsoy) manevi oğlu Cem, Peran Vakfı’nın kantininde çalışan Kiraz ve Çağla’nın (Elit Andaç Çam) arkadaşı Zuhal da yeni sezonda izleyici karşısında olacak.

İnci Taneleri

İlk sezonuyla büyük bir izleyici kitlesi edinen İnci Taneleri, yayınlanan 17. bölümüyle 30 Mayıs’ta sezon finali yaparak ekranlara kısa bir ara vermişti.

Sezon finalinin ardından merakla beklenen yeni sezonun fragmanı geçtiğimiz günlerde izleyiciyle buluştu. Başrollerinde Yılmaz Erdoğan, Hazar Ergüçlü, Selma Ergeç ve Kubilay Aka gibi ünlü oyuncuların yer aldığı dizi, yeni sezon için iddialı bir dönüş yapmaya hazırlanıyor.

Dizinin yeni sezonuyla ilgili en dikkat çekici gelişmelerden biri de ünlü oyuncu Melek Baykal’ın kadroya dahil olması oldu. Baykal, İnci Taneleri dizisinde bir zamanlar pavyonda çalışmış ve yıllar sonra pavyon sahibi olmuş bir kadına hayat verecek. Bu karakterin diziye nasıl bir renk katacağı ise izleyiciler tarafından merakla bekleniyor.

YENİ BAŞLAYACAK DİZİLER

Leyla: Hayat… Aşk… Adalet…

Aşk-ı Memnu ve Fatmagül’ün Suçu Ne gibi efsane Türk dizilerinin yönetmeni Hilal Saral’ın yöneteceği, Ay Yapım imzalı Leyla: Hayat… Aşk… Adalet… Brezilya yapımı Avenida Brasil adlı diziden uyarlandı. Daha önce adı Hayat Hırsızı olarak açıklanan dizinin başrollerinde Cemre Baysel, Alperen Duymaz, Gonca Vuslateri, Yiğit Kirazcı, Halil İbrahim Ceyhan ve Dilara Aksüyek gibi isimler yer alıyor.

İlk bölümü 11 Eylül’de yayınlanan dizi her çarşamba saat 20.00’de NOW’da ekrana gelecek.

Kör Nokta

Yeni sezonda ATV ekranlarında yayınlanacak Kör Nokta, büyük bir trafik kazasının ardından yaşanan aşk, ihanet ve entrikaları konu alacak. Başrollerinde İsmail Ege Şaşmaz ve Rabia Soytürk’ün yer aldığı diziyi Yusuf Ömer Sınav yönetecek.

Zeynep Oymak, Kuşatma

Kuşatma

Tims&B’nin Netflix için çekeceği Kuşatma dizisinin başrolünde Aslı Enver yer alıyor. Meriç Acemi’nin senaryosunu yazdığı ve Uluç Bayraktar’ın yöneteceği dizi, iki zor karakter olan Nihal ve Osman’ın güç savaşını anlatacak.

Kötü Kan

Geçtiğimiz günlerde ilk okuma provası gerçekleşen Kötü Kan‘ın başrollerinde Ertan Saban ve Damla Sönmez yer alıyor. Dizi, eski bir polis memurunun mafya ile mücadelesi ve çocuklarıyla yeniden bağ kurma çabasını konu alacak ve yeni sezonda NOW TV’de yayınlanacak.

Deha

Ay Yapım’ın yeni projesi Deha, matematik dehası bir adamın etrafında dönüyor. Başrolünde Aras Bulut İynemli’nin yer aldığı diziye, son olarak geçtiğimiz sezon Gaddar‘da yer alan Onur Saylak dahil oldu. Saylak, Devran’ı (Aras Bulut İynemli) yetiştiren tarihçi rolüne hayat verecek. Damla Serim’in yazdığı diziyi Umut Aral yönetiyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Siyah Kalp

Show TV’nin merakla beklenen yeni dizisi Siyah Kalp, Sumru’nun (Ece Uslu) doğurduğu gün terk ettiği ikiz kardeşler Melek ve Nuh’un hikâyesini anlatıyor. Kapadokya’da çekilecek dizinin oyuncu kadrosunda Uslu’ya; Burak Sergen, Esra Dermancıoğlu, Işıl Yücesoy, Leyla Tanlar, Genco Özak, Derin İnce, Bülent Polat, Ayşe Tunaboylu ve Gözde Çığacı gibi isimler eşlik ediyor. Yapımını Tims&B’nin üstlendiği diziyi Uluç Bayraktar yönetirken senaryosunu ise Ayfer Tunç kaleme alıyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com