Putin’den NATO’ya tehdit: Açık savaş anlamına gelir

Rusya lideri Vladimir Putin, Ukrayna ile devam eden çatışmalara ilişkin NATO'yu uyardı. Putin, Ukrayna'nın, "yüksek hassasiyetli uzun menzilli silahlar"la saldırması halinde, bunun NATO ve Avrupa Birliği'nin açıkça savaş ilanı anlamına geleceğini söyledi.

  • ü
  • 14 Eylül 2024
  • ü
  • Dünya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin. (© Mikhail Metzel/Kremlin Pool/Planet Pix via ZUMA Press Wire - Depo Photos)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Devlet televizyonu Rossiya-1’e yaptığı açıklamalarda Ukrayna savaşı üzerinden NATO’ya tehdit gibi mesajlar verdi.

Ukrayna’ya Rus topraklarına uzun menzilli silahlarla saldırmasına izin verilmesi konusunun, ABD ve İngiltere’de gündeme getirilmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Putin, “kavramların değiştirildiğini” belirtti.

Kiev yönetimine Rus topraklarına saldırmasına izin verilmesi veya yasak getirilmesinin söz konusu olmadığını belirten Rusya lideri, “Ukrayna bunu insansız hava araçları ve diğer araçlar ile zaten yapıyor. Ancak yüksek hassasiyetli uzun menzilli silahların kullanılması halinde ise farklı bir durum söz konusu” diye konuştu.

Ukrayna ordusunun Batı üretimli modern yüksek hassasiyetli uzun menzilli sistemleriyle saldırı düzenleme kapasitesine sahip olmadığını belirten Rus lider, şöyle devam etti:

‘BÖYLE OLURSA, GEREKLİ KARARLARI ALACAĞIZ’

“Bu ancak, Ukrayna’nın elinde olmayan uydulardan elde edilen istihbarat bilgilerinin kullanımıyla mümkün. Bunlar da ya Avrupa Birliği ya ABD veya genel olarak NATO’ya ait uydu bilgileri olabilir.”

söz konusu füze sistemlerinin sadece NATO ülkelerinin askeri personeli tarafından çalıştırılması olduğuna dikkat çeken Putin, “Ukraynalı askerler bunu yapamıyor” diye ekledi.

Bu kararın alınmasının, NATO ülkeleri, ABD ve Avrupa ülkelerinin Ukrayna’daki savaşa katıldığı anlamına geleceğini söyleyen Putin, “Bu da çatışmanın özünü ve doğasını önemli ölçüde değiştirecek. Böyle olursa, bizim için oluşturulacak tehditlere göre gerekli kararları alacağız” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com