İstanbul Güzel Sanatlar Müzik Ortaokulu'nun kuruluş töreninde konuşan Bilal Erdoğan, "Türk müziği dünyasına ve Türk müziği ekosistemine dahileri keşfedip yetiştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.
Okçuluktan kafe işletmeciliğine, vakıf ve dernek işlerinden özel okul yöneticiliğine kadar birçok alanda ‘faaliyet’ gösteren Bilal Erdoğan, şimdi de müzik piyasasına el atmaya hazırlanıyor.
Yeni Türkiye Eğitim Vakfı’na (YETEV) bağlı Palet Türk Müziği İlkokulu iş birliğiyle İstanbul Medeniyet Üniversitesi bünyesinde “İstanbul Güzel Sanatlar Müzik Ortaokulu” açıldı.
DHA’nın haberine göre, Üsküdar’daki Hezarfen Ahmet Çelebi Okulu’nun içerisinde kurulan okul için imza töreni düzenlendi.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörlük Binası’nda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ve YETEV Mütevelli Heyet Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik, YETEV Okulları Genel Müdürü Hayati Oktay ve Palet Türk Müziği İlkokulu Kurucu Temsilcisi Yüce Gümüş katıldı.
Törende konuşma yapan Bilal Erdoğan, “Palet Türk Müziği İlkokulu’nu açalı beş yıl oldu. Bu sene altıncı yılımız. İki mezun verdik. Yılda 24 öğrenci alıyoruz. Üsküdar’da yaptığımız anaokulu taramalarına dayalı olarak yılda bin ile 2 bin öğrenci arasından 24 çocuğumuzu okulumuza alıyoruz. Bu çocuklarımızın hepsinin yeteneği çok üst düzeyde oluyor” dedi.
“Ailenin gelir durumuna göre tam burslu ve kısmi burslu olmak üzere burs komisyonumuz çeşitli değerlendirmelerle karar veriyor” diyen Erdoğan, şunları söyledi:
“İlkokul öğrencilerimiz konservatuara devam etmek isterlerse Üsküdar’da devam edebilecekleri ortaokulu olan bir konservatuar yok. Bu nedenle bir zamandır İstanbul Medeniyet Üniversitemiz ile bu konuyu konuşuyorduk. Milli Eğitim Bakanlığı konuya çok sıcak baktı. Hezarfen Ahmet Çelebi Okulu’nun içerisinde İstanbul Güzel Sanatlar Ortaokulu kurulmuş oldu. Hem bizim okulumuzdan mezun olan öğrenciler için ortaokulda konservatuvara başlama imkanı oluşmuş oldu hem de bütün Anadolu Yakası’ndaki öğrenciler için çok güzel bir imkan oldu. Türk müziğine, Türk müziği dünyasına ve Türk müziği ekosistemine dahileri keşfedip yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu zincir halkasının böylelikle tamamlanmış olduğunu söyleyebiliriz.”