Babacan: Birinci damattan bu yana Merkez Bankası 384 milyar dolar sattı

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Türkiye'nin Beraat Albayrak'ın bakanlığı döneminden bu yana 384 milyar dolarlık döviz sattığını söyledi. Babacan, Cumhurbaşakanı Erdoğan'ı Katar, BAE ve Suudi Arabistan'dan sürekli borç para istemekle suçladı.

  • ü
  • 15 Ocak 2024
  • ü
  • Politika

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Merkez Bankası’nın birinci damattan bu yana 384 milyar dolarlık döviz sattığını belirterek, “Bunun tamamı kapalı, gizli. 7 ay oldu, yeni ekonomi yönetimi hâlâ bunu gizliyor” dedi.

Babacan, Fox Tv’de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 11 yıl ülke ekonomisinin başında bulunduğunu hatırlatan Babacan, “Kadromuzda devlet tecrübesi olan çok insan var. Biz işi biliyoruz, üstelik de testten geçmişiz. İyi işler yapmışız, temiz yönetmişiz ve çok şükür alnımız ak, başımız dik, vatandaşımızın karşısındayız, onun için rahatız.” dedi.

Merkez Bankası’ndan döviz satımıyla ilgili yeni yönetimin bir açıklama yapmadığını kaydeden Babacan, “Bizim hesaplarımıza göre, birinci damattan bu yana Merkez Bankası 384 milyar dolarlık döviz satışı yaptı. Bunun tamamı kapalı, gizli. 7 ay oldu, yeni ekonomi yönetimi hâlâ bunu gizliyor” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sürekli olarak Katar, BAE ve Suudi Arabistan’dan para istediğini vurgulayan Babacan, “Veliaht prense sarılıyor, para istiyor; emire sarılıyor, para istiyor. Bunlar ne kadar, şartları ne bilmiyoruz. Teminat olarak ne veriliyor? Tamamı kapalı.”dedi.

Türkiye’nin terörle mücadele konusunda muhasebe yapması gereken bir ortamın olduğunu vurgulayan Babacan, şöyle devam etti: “Terörle mücadelede mutlaka kök sebeplere inmek gerekiyor, terör örgütünü yalnızlaştırmak gerekiyor. Oysa şu anda Türkiye’nin kendisi yalnızlaşmış durumda.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com