Mahkeme başkanının ifşaa ettiği gizli tanığa Ayhan Bora Kaplan’dan tehdit: Anneni öldürürüm

Ayhan Bora Kaplan’ın, etkin pişmanlıktan yararlanmak için dilekçe veren ve sağ kolu olduğu belirtilen tutuklu sanık Fethi Koyuncu’yu cezaevinde “Anneni öldürürüm.” diyerek tehdit ettiği ortaya çıktı. Söz konusu tehdide ilişkin tutanak, dava dosyasına girdi.

  • ü
  • 11 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin yargılama süreci sürüyor. Davada bugün yeni bir gelişme yaşandı. Davanın bir numaralı ismi Ayhan Bora Kaplan’ın, etkin pişmanlıktan yararlanmak için dilekçe veren ve sağ kolu olduğu belirtilen tutuklu sanık Fethi Koyuncu’yu cezaevinde “Anneni öldürürüm.” diyerek tehdit ettiği ortaya çıktı. Söz konusu tehdide ilişkin tutanak, dava dosyasına girdi.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında 18’i tutuklu, 61 sanığın yargılanmasına Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından devam edildi.

Sincan Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü’ndeki salonda görülen davanın 15’inci celsesinde sanıklar, sanık yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, soruşturma evresinde görevli olan emniyet personelleri hakkında devam eden dava dosyasına ilişkin iddianamenin ve duruşma zabıtlarının mahkemeye geldiğini belirtti.

Davanın en kritik sanıkları arasında yer alan Fethi Koyuncu, Pazartesi günü başlayan duruşma öncesinde mahkemeye bir dilekçe vererek, şahit olduğu olaylara ilişkin itiraflarda bulunmak istediğini söyledi. Koyuncu dilekçesinde, başka bir sanığı da konuşması konusunda ikna ettiğini belirterek, celse öncesinde hem ikna ettiği sanığın hem kendisinin ifadesinin alınmasını istedi. Koyuncu bu kapsamda tanık koruma programına alınmayı da talep etti. Koyuncu’nun dilekçesi, bir tutanağa bağlanarak mahkeme kasasına konuldu. Aradan geçen süre içerisinde de ne Koyuncu’nun ne de ikna ettiğini söylediği sanığın ifadesi alınmadı.

MAHKEME BAŞKANI GİZLİ TANIĞI İFŞAA ETTİ

Pazartesi günü başlayan duruşmada Mahkeme Başkanı Koyuncu’ya “Cezaevinden dilekçe gönderip etkin pişmanlıktan falan söz etmişsin” dedi. Sanık Koyuncu ise, Kaplan’ın da aralarında bulunduğu tüm sanıkların arasında bu sorunun kendisine yöneltilmesi üzerine, “Karıştığım bir olay yok. Olsa yapacağım da yok” demekle yetindi. Koyuncu’ya ne anlatmak istediği dahi sorulmadı. Pazartesi günü yaşanan bu diyalogdan sonra, davaya bir gün ara verildi. Bugün devam eden duruşmada ise çok ilginç gelişmeler yaşandı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘ANNENİ ÖLDÜRÜRÜM SENİN’

Duruşmanın sabahki oturumunun başlangıcında Mahkeme Başkanı söz almak isteyen sanık olup olmadığını sordu. Sanıklardan Koyuncu söz almak istediğini söyledi ancak Başkan “Seni daha önce dinledik tekrar dinlemeye gerek yok” diyerek talebi geri çevirdi. Daha sonra Başkan, Bora Kaplan’a dönerek, Fethi Koyuncu’yu tehdit ettiğine dair bir tutanağın dava dosyasına girdiğini söyledi. Sanıkları mahkemeye getirip götüren jandarmanın tuttuğu tutanakta, Pazartesi günkü celse arasında sanık Bora Kaplan’ın, itirafçı olmak için dilekçe veren Fethi Koyuncu’yu, “Anneni öldürürüm senin” diyerek tehdit ettiği bilgisi yer aldı. Bunun üzerine Kaplan, tutanakta yazılanları reddederek, “Fethi’ye sorun” dedi. Ancak Koyuncu’ya yine söz verilmedi.

‘POLİSLERE KUMPAS KURMAK İSTEDİM’

Sabah kendisine söz verilmeyen Koyuncu bu defa mahkemeye bir beyan sundu. Dilekçede ise Koyuncu, itirafçı olmak istediği yönündeki dilekçesini, bu dava ile kumpas kurduklarını öne sürdüğü polislerin kendisiyle tekrar irtibata geçmelerini sağlamak ve kumpası açık etmek amacıyla verdiğini öne sürdü. Koyuncu, Kaplan dosyasını yapan polislere tuzak kurmaya çalıştığını dilekçesinde şu sözlerle anlattı:

“Sayın Başkanım benim mahkemenize sunduğum dilekçemi yazdığımdan zaten Bora Kaplan dahil herkesin haberi vardı. Kumpas yapan polislerin tutuklandıklarını öğrendikten sonra sadece bu usulsüzlükleri yapanların birkaç kişiden ibaret olmadıklarını kanıtlamak için kendimce böyle bir işe kalkıştım. Bu sebepten sizin adli tatil dolayısıyla makamınızda olmadığınızı bildiğim için belki nöbetçi hakimlikte bu kumpası bana yapan polislerin kulağına gider benimle görüşmeye gelirler diye yazdım.”

BORA KAPLAN: TEHDİT ETMEDİM

Başkanım, Bora Kaplan merdivenlerden çıkarken bana Muhammed Sağ ile tanımadığım bu şahıs hakkında “bu Muhammed Sağ hala bana iftira atıyor, sözde ben onun annesini babasını öldürtürüm diye bir iş adamı arkadaşım ile haber yollamışım” dedi. Bu konuyu da komutanımız bana tehdit olarak algıladı. Komutanımızın hassasiyeti için minnettarım ama tamamıyla yanlış anlaşılmadır. Herhangi bir can güvenliğimi tehdit yoktur. Ailem de zaten mahkeme salonundadır. Anlayış göstermenizi temenni ediyorum. Takdir yüce başkanlığınızındır. Tek olarak mübaşirinizle görüşmek istememin sebebi belki buna da olan polisler bir şeyler anlatmak istediğimi düşünüp benimle görüşmek ister diye düşündüm”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com