AKP’li Ensarioğlu’ndan yeni açıklama: Amcası Salim Güran, görmemesi gereken bir şeyi gördüğü için Narin’i öldürmüş olabilir

"Bilip söylemememiz gereken şeyler var" ifadesiyle tepki çeken AKP'li Galip Ensarioğlu, "Narin’in 'görmemesi gereken' bir şey gördüğü için, amcası Salim Güran tarafından öldürülmüş olabileceği düşünüyorum." dedi.

  • ü
  • 11 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Diyarbakır’da çuval içinde cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın soruşturması hakkında konuşurken, “Bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız” sözleri tepki çeken AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu yeni bir açıklama daha yaptı.

Tutuklanan amca Güran’ın aracında Narin’in DNA izinin tespit edildiğini ve Kuran kursundan çıkarken başındaki tülbentinin evde bulunduğunu söyleyen Ensarioğlu, “Bu önemli bir bilgi çünkü Narin’in eve ulaştığını gösteriyor. Bunlar, Narin’in ‘görmemesi gereken’ bir şey gördüğü için, amcası Salim Güran tarafından öldürülmüş olabileceği düşüncesini akla getiriyor” dedi.

Serbestiyet’ten Onur Erkan’a konuşan Ensarioğlu, sözlerinin “siyasi kazanç elde etmek için” çarpıtıldığını öne sürerken, çarpıcı iddialarda da bulundu.

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta Kuran kursuna gittikten sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cesedi 19 gün sonra bulundu, soruşturmada kapsamında annesi Yüksel Güran, babası Arif Güran, iki ağabeyi, amcaları ve 2 Eylül’de ‘kasten öldürmek’ten tutuklanan köy muhtarı amcası Salim Güran’ın eşini dahil 24 kişi gözaltına alındı. Son olarak, Narin’in cesedini amca ile birlikte çuval içine koyup dereye bıraktığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar tutuklandı.

Bahtiyar ifadesinde, amca Salim Güran’ın “Arif’in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm” diyerek kendisini tehdit ettiğini öne sürdü.

Aile üyelerinin gözaltına alındığı 8 Eylül günü, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Sözcü TV’ye yaptığı açıklamada, “Soruşturmada gizlilik var. Konu çok hassas. Ayrıca son aşamaya gelindi. Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız” demiş ve büyük tepki çekmişti.

Serbestiyet’ten Onur Erkan’a konuşan Ensarioğlu, sözlerinin “siyasi kazanç elde etmek için” çarpıtıldığını öne sürerken, çarpıcı iddialarda da bulundu.

Ensarioğlu’nun açıklamalarının bir kısmı şöyle:

“Soruşturma iyi bir şekilde devam ederken konuyla ilgili bilgi sahibi olmayanların söyledikleri, yayılan yanlış bilgiler ve özellikle de kızımızı kaybettiğimiz acı bir olayı siyasi tartışmalara çekmeye çalışanların yorumları bilgi kirliliği yaratıyor. Bu yanlış yorumlara ve soruşturmanın gizlilik esasında yürümesine vurgu yaptım. Konuyu ilk günden beri takip ediyorum, bölgeyi de yakından biliyorum, söylediğim gibi aileden de dostlarım var. Tamamen soruşturmanın gizliliğine vurgu yaptım.

‘Ailede dostlarımız var’ sözümü de çarpıttılar, ‘ailedekiler gözaltına alınmamalı’ dediğimi bile yazanlar oldu. Aileden gözaltına alınanların olması, gözaltına alınmayanlar da dahil bütün ailenin suçlu olduğu anlamına gelmez. Ayrıca gözaltına alınan herkes kesinlikle suçludur da denemez elbette. Soruşturma henüz devam ediyor.

Narin’in Kuran kursundan çıkarken başında bulunan tülbenti ailesiyle birlikte yaşadığı evinde bulundu. Bu önemli bir bilgi çünkü Narin’in eve ulaşmadan kaçırılmış olabileceği gibi tahminler de yürütülüyordu. Ancak tülbentin evde bulunması Narin’in eve ulaştığını gösteriyor.

Ayrıca o gün, köyün gençleri de iki gün sonra olacak düğünün davetiyelerini dağıtmak için civar köylere gitmiş. Bunlar, Narin’in “görmemesi gereken” bir şey gördüğü için, amcası Salim Güran tarafından öldürülmüş olabileceği düşünüyorum.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com