Narin Güran soruşturmasında itirafçı Nevzat Bahtiyar tutuklandı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra derede cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Nevzat Bahtiyar 'Çocuğu iştirak halinde kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

  • ü
  • 10 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra derede cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheliden biri olan ve ifadesinde amca Salim Güran’ın, Narin’in cansız bedenini saklaması için kendisine 200 bin lira teklif ettiğini ve ardından çuvala koyarak dere kenarında sakladığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar ‘Çocuğu iştirak halinde kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

Bahtiyar’a ait kırmızı otomobilin, 21 Ağustos’ta saat 15.40’ta küçük kızın cansız bedeninin bulunduğu noktaya yakın bölgeye gelip park ettiği ve yaklaşık 50 dakika boyunca orada kaldığı ortaya çıktı.

Narin’in cansız bedeninin bulunmasından sonra jandarma ekipleri, olay yerinde çalışma başlattı. Bu kapsamda kırmızı bir otomobilin, 21 Ağustos’ta saat 15.40’ta Narin’in cesedinin bulunduğu dereye yakın bölgeye gelip, park ettiği ve yaklaşık 50 dakika boyunca orada kaldığı belirlendi. Jandarmanın çalışmasıyla kırmızı aracın, sıva ustası Nevzat Bahtiyar’a ait olduğu saptandı. Bunun üzerine Nevzat Bahtiyar, gözaltına alındı

 ‘SANA 200 BİN LİRA VERİRİM’ DEDİ

2 Eylül’de tutuklanan Narin’in amcası, mahalle muhtarı Salim Güran’ın beyaz renkli otomobili ile getirdiği, ön koltukta battaniyeye sarılı Narin’in cesedini yok etmek için kendisine 200 bin lira teklif ettiğini belirten Nevzat B., ifadesinde, “Salim Güran, battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek, ‘Bunu yok edeceksin’ dedi. ‘İyi düşün, sana 200 bin lira veririm’ dedi. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp, çuvalın içerisine birlikte koyduk. Muhtar Salim Güran ile birlikte ayrılmadan önce ‘göl’ diye tabir ettiğimiz Eğertutmaz Deresi’ni işaret etti ve ‘Oraya götür’ dedi. Ağacın yanında çok derin olmayan bir yer buldum. Burada biraz su vardı. Bu alana çuvalı bıraktım ki çuval birisi tarafından bulunur diye düşünerek üzerine bir taş koydum” dedi.

Bahtiyar’ın itirafı sonrası Tavşantepe Mahallesi’ne 2 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi’nin kenarında keşif yapıldı. Şüpheli jandarma eşliğinde dere kenarına götürüldü ve burada ifadesine başvuruldu. İşlemleri sonrası adliyeye sevk edilen Nevzat Bahtiyar, ‘Çocuğu iştirak halinde kasten öldürme’ suçundan tutuklandı. Cezaevinde ifadesi alınan Salim Güran ise hakkındaki iddiaları reddetti.

Öte yandan Nevzat Bahtiyar’ın ifadesinde söylediği mezarlıktan mahalleye çıkan parke taşlı yol, kamera ile görüntülendi. Nevzat Bahtiyar’ın Narin’in cansız bedenini aldığını iddia ettiği yer ile küçük kızın cansız bedeninin bulunduğu dere arasındaki mesafe, araçla normal hızda 3 dakika sürüyor.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com