Pençe Kilit Harekâtı paylaşımıyla ilgili 170 kişi hakkında işlem yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Pençe Kilit Harekâtı ile ilgili örgüt propagandası yaptıkları ve halkı yanıltıcı bilgi yaydıkları gerekçesiyle 170 kişi hakkında işlem yapıldığını ifade etti. Yerlikaya, yapılan denetimlerde bin 668 ruhsatsız silah ele geçirildiğini söyledi.

  • ü
  • 15 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Kedilere eziyet eden grup üyeleri tutuklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Pençe Kilit Herakâtı bölgesine yönelik sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptıkları gerekçesiyle 170 yöneticisi tespit edildiğini söyledi.

Bakan Yerlikaya, bu kişilerin örgüt propagandası yaptıkları ve halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaydıklarını iddia etti. 170 kişinden 133 şüphelinin yurt dışında olduğunun belirlendiği ve haklarında işlem başlatıldığını belirterek,
“Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele, Güvenlik Daire Başkanlığ ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında yurt içinde tespit edilen 37 şüpheliye yönelik yapılan operasyonlarında 18’i yakalandı. 19’u ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.” dedi.

BİN 668 RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Yerlikaya, 78 ilde ruhsatsız silah taşıyanlara ve silah kaçakçılığı yapanlara yönelik operasyon gerçekleştirildiğini açıkladı.

Yerlikaya, denetimlerde bin 230 ruhsatsız tabanca, 163 kuru sıkı, 50 uzun namlulu tüfek, 225 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere bin 668 silah ele geçirildiğini belirtti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com