Kulis: ‘Emeklilere seyyanen 7 bin liralık zammı Mehmet Şimşek engelledi’

MHP lideri Bahçeli'nin emekli maaşlarına 7 bin lira seyyanen zam talep ettiği, ancak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek engellediği öne sürüldü.

  • ü
  • 14 Ocak 2024
  • ü
  • Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek.

SSK ve Bağ-Kur emeklisi milyonlarca kişi maaşlarına yapılacak zammı merak ediyor. E-Devlet sistemine 37.57 oranındaki fark yansırken memur emeklileri ile arada oluşan uçurumun kapatılması bulunacak formül merak ediliyor. Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli’nin emekliler için 7 bin lira seyyanen zam talep ettiği, bu talebi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in engellediği öne sürüldü.

Kısa Dalga’dan Mehmet Çetingüleç’in iddiasına göre,  MHP lideri Bahçeli, emekli maaşlarına 7 bin lira seyyanen zam talep etti, ancak Bakan Şimşek engelledi.

BAHÇELİ ‘MAKUL’ BULMAMIŞTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçen yıl Temmuz ayında grup toplantısı sırasında emekliye yapılan yüzde 25’lik zammı yeterli bulmadığını söylemiş ve “Emeklilerimize yapılan yüzde 25’lik maaş artışı, gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir.” ifadelerini kullanmıştı.

EMEKLİ ZAMMINA MEHMET ŞİMŞEK FRENİ

Mehmet Çetingüleç, Bahçeli’nin emekliye seyyanen 7 bin lira zam talebi olduğunu yazarken, “Devlet Bey’in talebi Mehmet Şimşek’e de iletilmiş, ama Maliye buna sıcak bakmamış. Şimşek yüksek zammın fiyat artışlarına yol açacağını ve bunun emekliye kötülük olacağını söylemiş” ifadelerini kullandı.

‘ÖZEL DÜZENLEME’ NE OLACAK?

Çetingüleç tarafından ortaya atılan iddiaya göre Şimşek, dengeli ve enflasyon hedefleriyle tutarlı bir zammın daha fazla yarar sağlayacağına dikkat çekti. Buna karşın kök maaşı 7 bin 500 ve altında olanlar için özel bir düzenleme yapılmasına Maliye’den izin çıktı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com