İlahiyatçı Profesör Doktor Faruk Beşer vefat etti

Kısa bir süre önce felç olan Prof. Dr. Faruk Beşer hayatını kaybetti. 15 Temmuz sonrasında iktidara verdiği destekle bilinen Faruk Beşer, bugün ikindi namazı sonrası defnedilecek.

  • ü
  • 14 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam hukukçusu ve akademisyen Prof. Dr. Faruk Beşer’in hayatını kaybettiğini açıkladı.

Beşer, 15 Temmuz sonrasında Gülen cemaatine yönelik iktidarın hukuksuz uygulamalarını sonuna kadar destekleyen ilahiyatçı isimlerden biri olmuştu. Beşer, Yeni Şafak gazetesindeki yazısında Gülen cemaatini Şia’ya benzeterek, “Öncelikle imamlık anlayışında Şia gibi düşünüyorlardı. İmamın doğrudan Allah’tan ve Resulüllah’tan teyit aldığı için asla yanılmış olamayacağına inanılıyordu. İkinci olarak Şia’dan daha ileri bir takıyye yaşıyorlardı. Hiç kimseye oldukları gibi görünmüyorlardı. Aldatma da bir yalan ise bu yolla herkesi aldatıyorlardı. Ve üçüncü bir benzerlikleri; bu hareketin tarihinde de müslümanlardan başkasına sataşma hiç olmadı. Tıpkı Şia gibi, onlar da tarihlerinde sadece müslümanlarla savaştılar” ifadesini kullanmaktan çekinmemişti.

17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonlarını görmezden gelen Beşer, Gülen cemaatine yönelik ağır ifadeler kullanmıştı. Gülen cemaatini “içte ve dışta her güçlü kâfire temenna durmakla” suçlayan Beşer, yazısında şu ifadelere yer verdi:  “Bankaları hortumlayanlara şefaat ettiler. Müslümanların hep önünü kesenleri söz sultanı ilan ettiler. İslami kıpırdanışların canına okuyan Çevik Bir’e bile methiyeler düzdüler. Buna karşılık sadece Cumhuriyet tarihinin değil, bize göre Osmanlı’nın son üç yüz yılı dâhil en dindar ve en başarılı yöneticisine ilanı harp eylediler. Hırsızlık edebiyatları yaptılar. Düz bir mantıkla buradan bile ona karşı olmalarının, onun sağlam bir müslüman ve rakip olacak bir lider olması dışında düşmanlık edilmesini gerektiren bir yönünün bulunmadığını anlamak mümkün.”

Beşer’in hayatını kaybettiğin Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş duyurdu.

MAŞUKİYE’DE TOPRAĞA VERİLDİ

Faruk Beşer’in cenazesi, Kartepe Maşukiye Değirmenbaşı Camii’nde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

PROF. DR. FARUK BEŞER KİMDİR?

1952’de Trabzon da doğdu. İlkokulu Trabzon’da, Ortaokulu İzmit İmam Hatip Okulu’nda, Liseyi ise Yozgat İmam Hatip Lisesi’nde bitirdi (1972).

Atatürk Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesi’nden mezun oldu (1978). Mezun olduğu Fakültede İslam Hukuku dalında “İslamda Sosyal Güvenlik” adlı teziyle doktor oldu (1985).

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak 8 yıl muhtelif görevler yaptı. Malezya International Islamic University’de iki dönem hocalık yaptı (1993-1994). Döndükten sonra Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne intisap etti. 1994’te doçent, 2000 yılında da profesör oldu.

Aynı fakültede iki yıl dekan yardımcılığı yaptı. ABD’ye gitti ve University of Pittsburgh’ta misafir profesör olarak 6 ay araştırmalarda bulundu (1999-2000). 2005-2006 yıllarında Dubai’de Faculty of Islamic and Arabic Studies’de öğretim üyesi olarak çalıştı.

20 kitabı yayımlandı, 600’ü aşkın TV programı yaptı.

Beşer’in cenazesi 14 Ocak 2024 Pazar günü ikindi namazının ardından Maşukiye Değirmenbaşı Camii’nden (Kartepe/Kocaeli) kaldırıldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com