Soylu’dan ‘İBB’de 550 terörist çalışıyor’ savunması: Siyaset yapma özgürlüğü

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, 'İBB'de 500 terörist çalışıyor' sözleri davalık oldu. Soylu, savunmasında bu ifadeleri siyaset yapma özgürlüğü ile açıkladı.

  • ü
  • 14 Ocak 2024
  • ü
  • Politika

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu (Fotoğraf: Adem ALTAN / AFP)

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde çalışan 550 kişinin, çeşitli terör’örgütleri ile ilişkili olduğu yönündeki açıklamaları için ilginç bir savunma yaptı. Soylu, bir İBB çalışanının açtığı ‘3 kuruşluk tazminat davası’ nedeni ile yaptığı savunmada söz konusu açıklamayı siyaset yapma özgürlüğü bağlamında yaptığını öne ürdü.

Soylu’nun tepki çeken ifadeleri üzerine İBB çalışanı Nuri Başkapan dava açtı. Başkapan, kendisinin de İBB personeli olduğunu, anılan ifadeler yüzünden küçük düşürüldüğünü, kişilik haklarına saldırıldığını belirterek Soylu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı 3 kuruşluk tazminat davası açtı.

‘3 KURUŞLUK’ DAVA HAKARET SAYILDI

Dava İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan adına yapılan savunmada “Müvekkilim hakkında üç kuruş bedelle dava açılarak şahsına hakaret edilmiştir. Bunu da sosyal medyada ilan etmiştir. Bu sebeple davacının dava açmakta hukuki yararı yoktur” denildi.

‘SİYASET YAPMA ÖZGÜRLGÜ’ SAVUNMASI

Soylu adına yapılan savunmada ise şöyle denildi: “Müvekkilim İçişleri Bakanıdır. Hazırlanan rapor doğrultusunda elindeki bilgileri siyaset yapma özgürlüğü ve düşünce ve kanaat açıklama özgürlüğü kapsamında açıklamıştır. İsim vermemiştir. Genel verilerle açıklama yapmıştır.”

3 KURUŞLUK TAZMİNATA RET KARARI

Mahkeme, yaptığı yargılama sonrası kararını açıkladı. Kararda, Soylu’nun yaptığı açıklamanın doğrudan bir kişiyi hedef almadığı kaydedildi. Mahkeme, Başkapan’ın tazminat talebini, her iki davalı yönünden de reddetti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com