Kütahya’dan Pera’ya: Minas Avramidis ile ‘Kahve Molası’

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Kahve Molası sergisini farklı bir pencereden keşfe çağırdığı “Ustaların İzinde” sergi turu serisine devam ediyor.

  • ü
  • 26 Ağustos 2024
  • ü
  • Kültür

Pera Müzesi, Kahve Molası sergisi kapsamında Mart ayında başladığı “Ustaların İzinde” temalı rehberli tur serisinin ikincisini sanatseverlerle buluşturuyor. 6 Eylül’de düzenlenecek sergi turunda katılımcılar, Kütahya’da dönemin seramik sanatına yön veren ustalardan Minas Avramidis’in üretimlerini yakından tanıma fırsatı bulacak.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyonu’ndan yola çıkarak hazırlanan Kahve Molası sergisini farklı bir pencereden keşfe çağırdığı “Ustaların İzinde” sergi turu serisine, ikinci etkinlikle devam ediyor.

KAHVE ETRAFINDA ŞEKİLLENEN TOPLUMSAL YAŞAM

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyonu’ndan bir seçkiyi sanatseverlerle buluşturan Kahve Molası sergisi, kahve etrafında şekillenen çeşitli rutinleri, ritüelleri, ilişkileri ve kamusal alan, toplumsal rol, ekonomi gibi modernizmle bağdaştırılan kavramları, kahve kültürü ve bu kültürün gelişmesine katkıda bulunan Kütahya seramik üretimi ekseninde inceliyor.

KÜTAHYA’DAN PERA’YA USTALARIN İZİNDE

Kütahyalı seramik ustalarının eserlerine mercek tutan serinin ikincisinde Minas Avramidis’in (1877-1954) mitolojiyi seramik sanatının incelikleriyle harmanladığı, sadakat ve erdem kavramlarını vurgulayan “Hikaye-i Jönöviev” tasvirli tabakları inceleniyor. Koleksiyon sorumlusu Yavuz Selim Güler rehberliğinde gerçekleşecek ve katılımcılara sergide bulunmayan eserleri görme fırsatı da sunan tur, 20. yüzyılın ilk çeyreğinde Osmanlı İmpartorluğu’ndaki toplumsal değişimlere ışık tutuyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Geç 19. ve erken 20. yüzyılda Kütahya’da çini ve seramik üretiminin ikinci altın çağına odaklanan serinin gelecek turu “Ustaların İzinde: Minas Avramidis”, 6 Eylül Cuma günü 18.30’da gerçekleşecek.

Tura katılmak için resepsiyon@peramuzesi.org.tr e-posta adresinden rezervasyon yapılabilecek.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com