‘Züppe’ paylaşımına tepki: Bu çukur yargıya teslim edilmezse AKP’nin kapısına kilit vurun

CHP'li Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik kullandığı 'Saray züppesi' ifadesine yönelik tepkiler devam ediyor. AKP'li Şamil Tayyar, Özkan'ın dokunulmazlığının kaldırılıp yargı önüne çıkarılmasını istedi.

  • ü
  • 25 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Şamil Tayyar

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ‘züppe’ ifadeleriyle dokunulmazlığının hemen kaldırılmasını istedi.

CHP’li Tuncay Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’lileri elitist olarak suçladığı konuşmasına ‘Saray züppesi’ ifadesiyle cevap vermişti. Özkan’ın bu açıklamalarına AKP’li isimler tepki göstermiş ve bazıları ise küfür etmişti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Eski AKP’li vekil Şamil Tayyar ise Tuncay Özkan’ın dokunulmazlığının hemen kaldırılıp yargı önüne çıkarılmasını istedi. Tayyar’ın paylaşımı şöyle:

“Siyasi pozisyonunuz, duruşunuz, fikriyatınız ne olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı’na o çirkin ifadeyi kullanamazsınız.

Açık hakarettir, suçtur.
Sözün bittiği yerdir.

Muhtemeldir, Tuncay Özkan hakkında soruşturma açılacak, dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenlenecek, sonra meclisin tozlu raflarında bekletilecek.

Eğer, Meclis açılır açılmaz fezleke işleme konup dokunulmazlık kaldırılmaz, bu çukur varlık yargıya sevk edilmezse, bu hakareti içine sindiren AK Parti kapıya kilit vursun, gitsin.”

AKP SÖZCÜSÜ’NDEN WİLDERS HATIRLATMASI

Tuncay Özkan’ın açıklamalarına bir tepki de AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi. Çelik, “Bir CHP milletvekilinin Cumhurbaşkanımıza dönük siyasi ahlaktan yoksun ve çirkinlik abidesi sözleri, bu kişinin kendi kendisine ayna tutmasından ibarettir.” dedi.

“Bu üslupla konuşan kişi, Türk siyasi hayatında ömür boyu bu sıfatlarla anılmaya talip olmuştur.” diyen Çelik, Özkan’ı Hollandalı siyasetçi Geert Wilders’e benzetti. Çeki, “Bu CHP Milletvekilinin, Cumhurbaşkanımıza dönük çirkin üslubunun, Hollandalı Türk ve İslam düşmanı, faşist Geert Wilders ile aynı dalga boyunda olması, bizim değil, CHP’nin sorunudur. ” ifadesini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com