Ünlü Emniyet Müdürü’nden Narin açıklaması: Vaka iyi analiz edilmeli, nerede arayacağını bilmek önemli

Kayıp çocuklar konusunda uzman isim Ercan Taştekin, Narin'in kaçırılmasının planlı olabileceğine işaret ederek, aramanın profesyonel ekipler tarafından yapılmasının önemine işarete etti. Taştekin. valiliğin halkı ne yapması ve ne yapmamasıyla ilgili bilgilendirmesi gerektiğini belirtti.

  • ü
  • 25 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Kayıp çocukları bulma ve faili meçhul cinayetleri aydınlatmadaki başarısıyla bilinen eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, Diyarbakır’da kaybolan 8 yaşındaki Narin elgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Taştekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, Narin’in cinsiyeti ve yaşı itibariyle “vahim nitelikli kayıplar” sınıfında olduğuna işaret ederek, “Vahim nitelikli çocuk kayıplarında en önemli konu; izi nerede arayacağını isabetli tespit etmektir. Vakanın sebebinin ne olabileceğini doğru analiz ederek izi nerede arayacağını bulmak son derece önemlidir. En kötüsü ise; sonuca hiçbir katkısı olmayan sadece fazlasıyla çalışıyormuş görüntüsü veren yararsız aktivitelerdir. Konunun sürekli gündemde tutulması çözümüne en büyük katkıyı sağlayacaktır.”dedi.

‘PLANLI KAÇIRMA OLABİLİR’

Narin’in kayıp olmasının planlı olabileceğine işaret eden Taştekin “Kayıp çocuk Narin aynı saatlerde aynı ıssız yerlerden geçiyorsa olayın planlı olma olasılığı son derece yüksek. Bu tip olaylarda fail çoğu zaman tek kişi ve arabalıdır. Mağduru kandırmak suretiyle aracına bindirir. Bu olasılıklara yoğunlaşmak gerekir. Kayıp Narin’in cinsiyeti ve yaşı göz önüne alındığında; pedofili olayı olma olasılığı son derece yüksek. Bu ihtimale yoğunlaşmak sonuca götürücü gelişmeleri sağlayabilir.” ifadesini kullandı.

Taştekin, kayıp çocuk soruşturmalarının profesyonel bir alan olduğunu belirterek, şu ifadeyi kullandı:  “Çok çalışıyormuş görüntüsü vererek sonuca gidemezsiniz . Ancak doğru çalışmayı yaparak netice alabilirsiniz. Soruşturmayı yürüten uzmanlar; halkı ve diğer yetkilileri sürekli bilgilendirmeli ve yönlendirmeli. İyi niyetle olsa bile sorumluların koordinesi dışında çalışmalar soruşturmaya zarar verebilir. Soruşturma sorumlularının halkla iletişim kanalı 24 saat açık olmalı. En önemlisi konu asla gündemden düşmemeli…”

Narin’in bulunmasıyla halkın nasıl davranması, neler yapması ve yapmaması konusunda bilgilendirmesinin önemini vurgulayan Taştekin, asılsız ihbarlar, gereksiz çalışmalar ve olayı daha karmaşık hale getiren bilgi kirliliği mutlaka önlenmesi gerektiğine işaret etti.

‘PARA ÖDÜLÜ OLAYI DAHA KARMAŞI HALE GETİRİR’

Bir iş insanının Narin’i bulana 1 milyon TL ödül vereceğinin açıklanmasını eleştiren Taştekin “Son derece olumsuz gelişmelere sebep olabilecek bir girişim. Bu şekilde kayıp çocuk bulunmaz…İz ve delillerin daha da karmaşıklaşmasına neden olur…Çok büyük bir hata ..” değerlendirmesinde bulundu.

Kayıp çocuk kayıtlarında belirsizliğinin ölümden beter bir durum olduğunu anlatan Taştekin, Narin’in ailesine profesyonel psikolojik destek verilmesi gerektiğini kaydetti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com