Bakan Tunç: Orman yangınları ilgili 22 şüpheli gözaltına alındı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, orman yangınlarıyla ilgili gözaltına alınan 22 kişiden 9'unun tutuklandığını duyurdu.

  • ü
  • 19 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Orman yangınlarıyla ilgili 9 kişi tutuklandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 12-17 Ağustos tarihleri arasında 7 ilde meydana gelen orman yangınları hakkında ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında toplam 22 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 12-17 Ağustos tarihleri arasında Aydın, Muğla, İzmir, Manisa, Tunceli, Bolu ve Uşak olmak üzere 7 ilde meydana gelen orman yangınları hakkında ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında şu ana kadar; toplam 22 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi. Bakan Tunç’un paylaştığı bilgilere göre, şüphelilerden 9’u tutuklandı, 5’i hakkında adli kontrol kararı verildi, 1’i ifadesinin ardından serbest bırakıldı, 7 şüphelinin ise gözaltı işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Bakan Tunç, “Yangınlarla ilgili soruşturmalar titizlikle ve çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Hayat kaynağımız ormanlarımıza sahip çıkmak hepimizin görevidir. Yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Yeşil Vatan’ımızı korumak için fedakarca görev yapan tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyorum” dedi.

BAKAN YUMAKLI: 247 YANGINDAN 241”İ SÖNDÜRÜLDÜ

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Karabük’ün Ovacık ilçesindeki orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı.Manisa, Bolu, İzmir ve Aydın çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor.

Yumaklı, “Perşembe günü sabahtan bu saate kadar 109’u orman yangını, 138’i kırsal yangın toplam 247 yangına müdahale edildi, bunlardan 241’i kontrol altına alındı. 241 yangını kontrol altına almak için bize destek veren herkese çok teşekkür ederim. Şu an için bizi endişeye sevk edecek herhangi bir yangın yok. Ancak müdahalesi devam eden, enerjisi düşmüş, büyük oranda kontrol altına alınmış ya da yarına kadar iyileşmeyi sağlayacak bize güzel haberler verecek sonuçları paylaşacağız.” ifadesini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com