Dışişleri’nden yalanlama: Haniye’nin, Türkiye bankalarında 3 milyar doları mı var?

İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın "Haniye'nin Türkiye bankalarında 3 milyar doları var" iddiasına hem Dışişleri Bakanlığı'ndan hem de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yalanlama geldi. Açıklamalarda, Katz'ın iddialarının Gazze katliamını örtmeye yönelik olduğu vurgulandı.

  • ü
  • 17 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Haniye'nin oğulları Abdüsselam ve Hemmam Haniye'yi kabul etmişti

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tahran’da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin oğulları Abdüsselam ve Hemmam Haniye’ye ilişkin sosyal medya paylaşımına tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, “İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın şehit İsmail Haniye’yi ve Sayın Cumhurbaşkanı’mızı hedef alan sosyal medya paylaşımı, dezenformasyon amaçlı bir iftiradır. Dikkatleri Gazze’de yaşanan soykırımdan uzaklaştırmayı amaçlayan bu yalanlar, Filistin halkına olan desteğimizi engelleyemeyecektir” denildi.

DMM’DEN YALANLAMA

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Katz’ın, sosyal medya hesabından paylaştığı, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Heniyye’nin Türk bankalarındaki yaklaşık 3 milyar dolarlık servetini Haniye’nin oğullarına devretmeyi reddetti” iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

DMM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın, sosyal medya hesabından paylaştığı, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Heniyye’nin Türk bankalarındaki yaklaşık 3 milyar dolarlık servetini Heniyye’nin oğullarına devretmeyi reddetti’ iddiası doğru değildir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Heniyye’nin oğulları Abdüsselam ve Hemmam’ı kabul etmiş, Heniyye’nin şehadeti dolayısıyla taziye dileklerini iletmiştir. Kabul sırasında İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın iddia ettiği gibi bir konu kesinlikle gündeme gelmemiştir.”

Açıklamada, “İsrail’in Filistin’deki soykırımını meşru göstermek ve dünya kamuoyunu manipüle etmek amacıyla yürüttüğü dezenformasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz” ifadesine de yer verildi.

‘ERDOĞAN, FONLARI SERBEST BIRAKMAYI REDDETTİ’ DEMİŞTİ

Katz, son paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve suikasta uğrayan İsmail Haniye’nin oğulları arasında anlaşmazlık yaşandığı iddiasında bulunmuştu. Katz, X’te yaptığı paylaşımda şöyle yazmıştı:

“Bu hafta, @RTErdogan ile babalarının adına Türkiye’deki banka hesaplarında tutulan 3 milyar doları talep eden İsmail Haniye’nin oğulları arasında bir anlaşmazlık çıktı. Erdoğan, fonları serbest bırakmayı reddetti. El-Şati mülteci kampında doğan Haniye böyle bir serveti nasıl biriktirdi? Gazze’deki kaç Filistinli, para onlara ulaşsaydı daha iyi hayatlar yaşayabilirdi? Ve en önemlisi, Erdoğan’ın parayla bağlantısı nedir?”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com