Kürt siyasetçi Tarık Ziya Ekinci hayatını kaybetti

Kürt siyasetçi Tarık Ziya Ekinci, 98 yaşında hayatını kaybetti. Ekinci'nin vefat haberini Diyarbakır Tabip Odası duyurdu.

  • ü
  • 15 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Tarık Ziya Ekinci

Duayen Kürt siyasetçi Tarık Ziya Ekinci, 98 yaşında hayatını kaybetti. Ekinci’nin vefat haberini Diyarbakır Tabip Odası duyurdu. Duyuruda, bir dönem Diyarbakır Tabip Odası Başkanlığı da yapan Ekinci’nin vefatından duyulan üzüntü dile getirildi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da Ekinci’nin vefatı nedeniyle sosyal medya hesabından tabi mesajı yayımladı. Bakırhan, “Yaşamını Kürt halkının özgürlük, Türkiye halklarının demokrasi ve eşitlik mücadelesine adamış olan değerli büyüğümüz Tarık Ziya Ekinci’nin hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine rahmet, yakınlarına ve halkımıza baş sağlığı diliyorum” dedi.

Tarık Ziya Ekinci’nin, yaşamını haksızlık ve hukuksuzluklara karşı mücadeleye adadığını kaydeden Bakırhan, “Türkiye siyasetinin sanığı, tanığı ve tabibi olarak geçirdiği yaşamında bu topraklara büyük değerler bıraktı. Kürt halkının ve Türkiye halklarının ortak mücadelesi başta olmak üzere bizlere miras bıraktığı değerleri en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz” dedi.

TARIK ZİYA EKİNCİ KİMDİR?

Tarık Ziya Ekinci, 1925 yılında Diyarbakır’ın Lice ilçesinde doğdu. 1949 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. İç hastalıkları uzmanı, siyasetçi, yazar ve insan hakları savunucusu, Tarık Ziya Ekinci, 1965 seçimlerinde, Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) milletvekili seçildi. Ekinci, 1992 yılında JİTEM tarafından öldürülen yazar Musa Anter’in de yakın arkadaşı idi. Ekinci,

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com