Saray’ın AKP’li belediyelere gönderdiği ‘seçim parasının’ dekontları çıktı

Cumhurbaşkanlığı tarafından 31 Mart seçimleri önce İstanbul'daki AKP'li ilçe belediyelerine gönderilen 'seçim parasının' dekontları ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanlığı'nın İstanbul'daki AKP'li belediyeler seçim yardımı olarak 45 milyon TL gönderdiğinin belgesi ortaya çıktı.

İBB Başkanı İmamoğlu, iktidarın 31 Mart yerel seçimleri öncesinde İstanbul’daki 24 AK Partili belediyeye 45’er milyon lira aktardığını söyledi. Üsküdar, Çekmeköy ve Şile’ye gönderilen paranın belgesinde ‘Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’ yazıldığı görüldü. Aktarılan devasa kaynağın açıklama kısmında ‘Bağış’ yazılması ise dikkat çekti.

Karar’da Sema Kızılarlan’ın haberine göre, İBB Başkanı İmamoğlu, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı’nın gündeme getirdiği ‘SGK borçları’ tartışmasına cevap verdiği açıklamasında, iktidarın kamu kaynağını kullanarak seçim çalışması yaptığına dair konuyu gündeme getirdi. 31 Mart öncesinde Cumhurbaşkanlığı kanalıyla İstanbul’da AK Partili 24 ilçe belediyesine 45’er milyon TL’lik seçim yardımı yapıldığını söyledi. Paranın bir tek Cumhur İttifakı ortağı olan MHP’nin elindeki Silivri’ye verilmediği görüldü.

PARAYI GÖNDEREN ‘STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANLIĞI’

31 Mart’tan sonra çoğu CHP’nin kazandığı belediyelere aktarılan 45’e milyonun belgesinde ‘Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’ yazıldığı görüldü. Devlet bankaları aracılığıyla havale olarak aktarılan paranın açıklama kısmında ‘Bağış’ tanımının yapılması ise dikkat çekti. KARAR’ın ulaştığı bazı eski AK Partili başkanlar iddiayı kabul etmezken, CHP’li Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Bahçetepe, Tuzla Belediye Başkanı Bingöl ve Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş, aktarılan kaynağı doğruladı.

‘BİZE İMZA VERMİYOR KENDİ BELEDİYELERİNE PARA AKTARIYOR’

İmamoğlu “Çekmeköy Belediyesi, 45 milyon lira istiyor. Benim aklıma gelmez Cumhurbaşkanlığı’ndan yardım istemek. Biz, ancak metro yapmak için bir imza isteriz. Sigorta borcu 100 milyon lira olan belediyeye geri ödemesiz 45 milyon lira niye ödeniyor?” dedi.

Hükümetin yerel yönetimlerin prim borçlarının tahsiline yönelik yaptığı çalışma, “muhalif belediyelerin hizmet etmesini engellemek amaçlı” diye eleştirilmişti. Konuyla ilgili 3 Ağustos’ta açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu “Cumhurbaşkanlığı, tüm AK Partili belediyelere seçimden önce 45 milyon lira hibe para göndermiş. Sadece MHP’li diye Silivri’ye göndermemişler. Ortaklarına bile vermiyorlar. Trajikomik gerçekten. Partizanlık bu ülkedeki en kötü şeylerden biri” ifadelerini kullandı.

İŞ ADAMLARINDAN DA DESTEK

Hibeyi gazetemize değerlendiren CHP Grup Başkanvekili ve hukukçu Gökhan Günaydın, belediyelere gönderilen dekontlu yardım dışında “örtülü olarak” da yollanan paralar olabileceğine dikkat çekti: “İstanbul’da 39 ilçe belediyesi var. Yerel seçimden önceki dağılımına şöyle bakabiliriz: 14’ü CHP’li, 1’i MHP’li, 24’ü de AKP’li… Bu 45’er milyon lira yalnızca AKP’li belediyelere yollanmış. CHP’li belediyelere zaten yok. Ancak işin ilginci, tek MHP’li belediye olan Silivri’ye de yok. Bunlar resmi kaynaklardan gönderilen paralar. Siyasetin finansmanı denilen bir şey var. Açıktan para alma ve para verme, AKP’nin siyaset finansmanı düzeninin vakayı adiyesi. Bu bağlamda bu arkadaşlar da hem bazı harcaması denetlenmeyen ve hesabı sorulamayan fonlardan hem örtülü ödeneklerden bu parayı almış olabilirler. İlaveten açıktan iş adamları da görevlendirilmiştir.”

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com