Akşener’in dava tehdidinde bulunduğu Özdağ: O araştırmacının ismini mahkemede söylerim

Ümit Özdağ, kendisini mahkemeye vereceğini söyleyen Meral Akşener'e yanıt verirken, "Dava açılırsa ben de gerekeni mahkemede söylerim. Nasıl kamuoyu önünde söylediysem" dedi. Özdağ, dava konusu yapılan ifadeleri kullanan araştırmacıyı da mahkemede açıklayacağını söyledi.

  • ü
  • 15 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Meral Hanım aday oldu, Muharrem İnce aday oldu. Partisinden az oy aldı. Akşener’in çalışmalarını yapan bir şirket vardı. Ben partiden ayrıldıktan sonra bana geldi. ‘Hocam Meral Hanım ile konuştum beni dinlemedi. Ankara’da buluştuk beni dinlenilmeyen odaya götürdü. Bana nedeni sorma adamı Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Eğer adımı verirseniz inkar ederim’ dedi” sözleri nedeniyle kendisine dava açma tehdidinde bulunan Meral Akşener’e yanıt verdi. Özdağ, “Dava açılırsa ben de gerekeni mahkemede söylerim” dedi.

Sözcü gazetesinden Aysun. Erkin’e konuşan Özdağ, “Meral Akşener dava açma konusunda serbest. Ama bu bir hukuki mesele değil siyasi mesele. Mahkemenin bu konuda ne söyleyeceğini ben de çok merak ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hukuki hakkını kullanacaktır. Dava açılırsa ben de gerekeni mahkemede söylerim. Nasıl kamuoyu önünde söylediysem” ifadelerini kullandı.

Özdağ, söz konusu araştırmacı için de “Olursa davet eder mahkeme. İsmini de söylerim o zaman” dedi.

‘BÜYÜK KULÜP’TE DE ANLATMIŞ’

Ümit Özdağ, Akşener’in bu ifadelerinin kalabalık ortamlarda da dile getirildiğini belirterek, şunları söyledi:

“2021 Mayıs ayında duydum. Partiden ayrıldığım süreçte. Duydum değil, İstanbul’da büroma geldi arkadaş ve anlattı bana. Dedi ki, ‘Korkuyorum. Adımı söylerseniz inkar ederim’ dedi. Ama daha sonra İstanbul’da muhtemelen sizin de tanıdığınız bir holding sahibinin bürosunda, holdingin sahibi, kardeşi ve birkaç siyasetçinin olduğu ortamda bana anlattığını daha geniş bir şekilde anlattı. Bunu ilk kez anlatmamış. Seçimden iki ya da üç gün sonra Büyük Kulüp’te de anlatmış. 35 kişiye.”

‘AKŞENER SİYASETE DEVAM EDECEK, EKSENİ DE CUMHUR İTTİFAKI OLACAK’

Özdağ, “Meral Akşener’i nereye konumlandırıyorsunuz? Tanıdığınız bir isim sonuçta” sorusuna ise “Meral Akşener benim için siyasi bir figür değil bir yere konumlandırmıyorum. Ama siyasete devam edeceğini ve siyasete devam ediş ekseninin de Cumhur İttifakı olacağını düşünüyorum” şeklinde yanıt verdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com