Üsküdür Belediyesi’nden eski AKP’li Başkan hakkında suç duyurusu

CHP’li Üsküdar Belediyesi, önceki Belediye Başkanı AKP’li Hilmi Türkmen hakkında 'birden çok kez görevi kötüye kullanmak' ve 'edimin ifasına fesat karıştırma' suçlarından soruşturma açılmasını talep ederek suç duyurusunda bulundu.

  • ü
  • 14 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

CHP Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedelitaş, AKP’li eski belediye başkanı Hilmi Türkmen hakkında, belediyeye ait arazi için Kalyon İnşaat ile yaptığı “Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımlı İnşaat Sözleşmesi”ndeki usulsüzlükler nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda Türkmen hakkında “Birden çok kez görevi kötüye kullanmak” ve “Edimin ifasına fesat karıştırma” suçlarından dava açılması talep edildi.

KAMU ZARARINA YOL AÇTI

Birgün gazetesinin haberine göre; başvuru dilekçesinde, 2016 yılında Üsküdar Belediyesi ile Kalyon İnşaat arasında imzalanan arsa satışına ilişkin gelir paylaşımlı inşaat sözleşmesinde, yüklenici firmanın inşaatı belirlenen süre içinde tamamlamaması ve belediyeye ödemesi gereken tutarları geciktirmesiyle kamu zararına yol açıldığı belirtildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

FAİZ ALACAKLARINDAN DA FERAGAT EDİLDİ

Türkmen’in onayıyla, inşaat süresi ve ödeme tarihlerinin defalarca uzatıldığı, belediyenin bu süreçte faiz talep etmeyerek zarara uğradığı ifade edildi.Yapılan değişikliklerle belediyenin 395 milyon 325 bin lira olan alacağının 237 milyon 195 bin liraya düştüğü, üstelik faiz alacaklarından da feragat edildiği belirtildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com