Partinin erimesini durdurmak isteyen AKP, vekil transfer sezonunu açtı

AKP erimesini durdurmak amacıyla partinin cazibe merkezi olduğunu göstermek amacıyla diğer partilerden transferlere kapıyı sonuna kadar açtı. Transfer teklifi yapılan isimler arasında Gelecek Partisi'nden dört isim olduğu iddiası tartışılıyor.

  • ü
  • 12 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

AKP, partideki erimeyi durdurmak için harekete geçti.

Gelecek Partili milletvekillerinin AKP’ye katılacağı iddiaları gündemden düşmezken, Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’dan konuya ilişkin açıklama geldi. Özdağ, açıklamasında partisinin ‘ciddi bir operasyon’ ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Genel Başkan Ahmet Davutoğlu dahil, Gelecek Partisi’nde pek çok milletvekilinin AKP’ye katılacağı iddiaları siyaset kulislerini sarstı. Bu iddiaları kuvvetlendiren acıkama ise Gelecek Partisi Ankara milletvekili Mustafa Nedim Yamalı’dan geldi. Yamalı, açıklamasında, “Ahmet Davutoğlu’nun partide yapılan tüm görüşmelerden haberi var. AK Parti’ye geçeceksek Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile hep birlikte geçeriz” ifadelerini kullanmıştı.

Yamalı’nın açıklamasının ardından bir açıklama da Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’dan geldi. Özdağ iddiaları net bir dille yalanladı.

‘CİDDİ BİR OPERASYONLA KARŞI KARŞIYAYIZ’

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Biz bulunduğumuz yerdeyiz, muhalefet yapmaya devam ediyoruz. Ciddi bir operasyonla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Özdağ açıklamalarında “5 kişi AK Partiye gidiyor diye haberler çıkıyor. En son benim adıma da çıktı ama arayıp bana soran yok” diye konuştu.

DAVUTOĞLU AÇIKLAMA YAPACAK

Gelecek Partili Özdağ açıklamasında, iddiaları net bir dille yalanlayarak şunları kaydetti:

“Biz bir grup kurduk ve çok başarılı bir muhalefet olduk. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu, yarın İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Müsavat Dervişoğlu ile görüşecek. Dervişoğlu, genel merkezimize bir iade-i ziyarette bulunacak. Görüşmeden sonra ise bir basın açıklaması gerçekleştirecek olan Genel Başkanımız, çıkan iddialara ilişkin açıklamalarda da bulunacak.”

AKP’DEKİ ERİMENİN DURDURULMAK İSTENİYOR

Ankara kulislerinde yer alan bilgilere göre, AKP son dönemdeki erimeyi durdurmak ve partiyi tekrar cazibe merkezi haline getirmek için çok sayıda isme teklif götürdü. Bu isimlerin büyük çoğunluğu teklifi kabul etmediği belirtildi. İYİ Parti’den istifa eden üç vekil ile Gelecek Partisi’nden 4 vekilin AKP’ye katılacağı iddia ediliyor.

Gazeteci Muhammed Vefa da sosyal medya hesabından yaptığını paylaşımla “AK Parti transfer borsasını açtı. Tam anlamıyla AK Parti transfer avına çıktı. Milletvekili, il, ilçe ve belde belediye başta olmak üzere meclis üyelerine yönelik yoğun bir girişim başlattı. Ama neredeyse teklif gönderilen birçok kişi “şimdi, olmaz” yanıtını vermiş. Katılım 20’nin altında kalması durumunda AK Parti için büyük bir başarısızlık olur” yorumunu yaptı.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com