‘Dokunulmazlığımı kaldırın’ diyen Soylu, fezleke için ‘belge ve bilgi’ bekliyor

TBMM'ye dilekçe vererek dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyen Süleyman Soylu için Meclis'te fezleke bulunmadığı öğrenildi. Soylu'nun dokunulmazlığının Genel Kurul gündemine gelmesi için gerekli belge ve bilgilerin savcılığa teslim edilmesi, ardından hazırlanacak fezlekenin Meclis'e gönderilmesi gerekiyor.

  • ü
  • 11 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu (Fotoğraf: Sameer Al-DOUMY / AFP)

Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu yaklaşık 10 gün önce yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle Meclis Başkanlığına dilekçe vermişti. “Hakkındaki karalama ve iftiralarla hukuk zemininde mücadele etmenin zaruri hal aldığını” söyleyen Soylu dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Süleyman Soylu’nun dokunulmazlığı ancak Genel Kurul’da kabul edilmesi halinde kaldırılabilir. Ancak ne Meclis Başkanlığının ne de AKP grubunun böyle bir gündemi yok.

BİLGİ VE BELGELER SAVCILIKLARA GİTMEZSE FEZLEKE DE OLMAZ

Gazete Duvar’ın aktardığına göre; iktidar kulislerinde Soylu’nun başvurusu için, “Süleyman Soylu dokunulmazlığının kaldırılması için dilekçe verdi ama hakkında Meclis’te bir fezleke yok. Bu nedenle bir işlem gerektirecek durum da yok. Soylu bu başvuru ile ‘Hakkımda bir sürü iddiada bulunuyorsunuz. Savcılık orada. Elinizde bilgi-belge ne varsa başvurun, soruşturma konusu olsun. Fezleke gelsin. Ben şimdiden milletvekili olarak dokunulmazlığımın kaldırılması için dilekçe veriyorum’ diyor. Bir fezleke gelirse bu başvuru değerlendirilebilir” deniliyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com