Bakan Uraloğlu: Instagam’a erişim engellini saat 21.30 itibariyle kaldıracağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'a erişimin saat 21.30'da kaldırıcağını açıkladı. Bakan Uraloğlu, açıklama yaparken internet kesildi ve Instagram'ın bir süre sonra açıklacağını yazılı olarak duyurdu.

  • ü
  • 10 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileri ile yürüttükleri görüşmeler neticesinde özellikle katalog suçlarla ilgili taleplerinin karşılanacağı yönünde ortak çalışma yapılması yönünde söz verildiğini söyledi. Uraloğlu, Instagram’ın saat 21.30 itibariyle açılacağını söyledi.

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram’ın açılacağını açıklarken internet kesildi ve canlı yayın dondu. Uraloğlu, Instagram’ın açılacağını ayrı bir tweet atarak açıkladı.

Bakan Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak; katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalardan dolayı sosyal medya platformu Instagram’a 2 Ağustos tarihinde taleplerimize karşılık vermediği için erişim engeli getirmiştik.

Baştan beri sosyal medya platformlarının Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına saygı duymalarını istedik.

Instagram yetkilileri ile yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı, kullanıcılara getirilen sansür konusunda ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine saat 21.30 itibari ile erişim engelini kaldıracağız.”

‘BAKAN AÇIKLAMA YAPARKEN İNTERNET KESİLDİ’

Bakan Uraloğlu’nun sosyal medya üzerinden açıklama yaparken internet kesintisi yaşandı. Prof. Dr. Yaman Akdeniz, “Ulaştırma Bakanı Instagram ile nasıl anlaştıklarını açıklarken, canlı yayın koptu. Belki de hayatının en önemli açıklamasını yapıyor ama İnternet bağlantısını beceremediler.” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com