Saray’dan Arınç’a Can Atalay tepkisi: Kimseye tavsiye verecek durumun yok

Bülent Arınç'ın Can Atalay ilgili Numan Kurtulmuş'a yaptığı çağrıya Saray'ın danışmanı Ayhan Ogan tepki gösterdi. Ogan'a ise Gelecek Partili Sema Silkin Ün, "Üstünde tepindiğiniz davaya ömrünü adamış birine ayar vermeye çalışmak nefesini Pelikan Yalısında alanlara yakışır ancak." şeklinde cevap verdi.

  • ü
  • 10 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın Can Atalay için Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’a seslenerek, “AYM’nin bu kadar kesin ve kati kararlarına karşı direnmenin hiçbir haklı gerekçesi yok” sözlerine Saray’dan yanıt geldi. Saray’ın danışmanı Ayhan Ogan’ın yanıtına ise Gelecek Partili Sema Silkin Ün cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanı Ayhan Ogan, Arınç’ın  Can Atalay ile ilgili açıklamalarına tepke göstererek, “Türkiye de AYM kararlarına uyulmuş, yeniden yargılama yapılmış, bahsi geçen şahıs milletvekili olmasına engel teşkil eden ceza almış ve hükümlüdür.” dedi.

Arınç’ı geçmişte Gezicilerin mesajını alan yetkili olduğunu hatırlatan Ogan, “Türkiye sizi geçmişte yaptığınız büyük hatalardan dolayı bana AHMAK diyebilirsiniz sözünüzle tanıyor. Türkiye sizi FETÖ tutuklularını kurtarmak için bana cübbemi giydirmeyin çıkışınızla tanıyor. Sizin değil TBMM başkanına kimseye tavsiye verecek durumunuz yoktur.” ifadesini kullandı.

‘NEFESİNİ PALİKAN YALISINDA ALANLAR….’

Ogan’ın Arınç’ı eleştiren açıklamasına Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün tepki gösterdi. Ogan’ı Pelikan Yalısı’ndan paylaşım yapmakla suçlayan Ün, “Üstünde tepindiğiniz davaya ömrünü adamış birine ayar vermeye çalışmak nefesini Pelikan Yalısında alanlara yakışır ancak. Biz yokluk zamanında gelip, bolluk zamanında tahkir edilmeye çalışılan büyüklerimizin hukukunu korumaya devam edeceğiz.” dedi.

Ün’ün açıklamasına cevap veren Ogan, “Siz bolluk zamanında baş köşede geziyordunuz ayrılınca muhalif oldunuz bize ahlak dersi verecek en son kişi bile değilsiniz” dedi.

‘OTURDUĞU MAKAM İÇİN FIRILDAK OLMAYI SADAKAT SANANLARA VERECEK AHLAK DERSİM YOK’

Ün ise Ogan’a cevap verirerek, şu ifadeleri kullandı:

“Twitleri yalıdan yazıyorlar sanırım. Zira bu kadar cehalet size bile fazla.

28 Şubat’ın zor günlerinde İmam-Hatip Lisemizi terk etmedik. Gençliğimin ilk çağlarını gece sabahlara kadar AK Parti gençlik kollarında afiş pankart asarak geçirdim daha da anlatırım da tenezzül etmiyorum.

Biz elhamdulillah ne değerlerimize ne ilkelerimize muhalif olmadık. Oturduğu makam için fırıldak olmayı sadakat sananlara verecek ahlak dersim yok.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com