TFF Başkanının ‘MİT endişesi’nin sebebi ne?

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'nun MİT'te kendisinin Sarallar suç örgütüyle ilişkisine dair bir birim kurulduğuna ilişkin sözleri tartışılmaya devam ediyor. Hacıosmanoğlu'nun yönetimine aldığı Mecnun Otyakmaz gibi isimlerle "mafya ile iltisaklı" görüntüsünden Yargıtay Başkanı'nın da rahatsız olduğu belirtiliyor.

  • ü
  • 09 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun kendisinin Sarallar adlı organize suç örgütüyle bağlantısı olduğu iddiasını araştırmak amacıyla MİT’in ekip kuracağı bilgisi aldığını açıklamasının yankıları sürüyor.

İçişleri kaynaklarına yakın bir gazeteci olarak bilinen T24 yazarı Tolga Şardan, Hacıosmanoğlu’nun iddiasını ele aldığı yazısında dikkat çekici yeni iddiaları gündeme getirdi.

‘KENDİNE GÜVENİYORSA ENDİŞE ETMEMESİ GEREKİR’

TFF’nin çiçeği burnunda başkanı, MİT Başkanı İbrahim Kalın’ı tanıdığını ve Kalın’ın bu durumdan haberi olmadığını düşündüğünü söyledi. Hacıosmanoğlu’nun, Kalın hakkında, “İbrahim Kalın’ı tanırım, ‘haberi yoktur’ diye düşünüyorum, varsa vahim” değerlendirmesini yaptığını hatırlatan Şardan, “Bu açıklamadan hareketle, Hacıosmanoğlu’nun, eğer kendisine güveniyorsa MİT’e yakıştırılan söz konusu iddiadan endişe etmemesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Hacıosmanoğlu’nun TFF yönetimine giren eski Sivasspor Başkanı mecnun Odyakmaz’a dikkat çeken Şardan, şöyle devam etti:

‘ODYAKMAZ SEDAT PEKER’LE AYNI DOSYADAN YARGILANDI’

“Fakat Sarallar’la bağlantısı yerine Hacıosmanoğlu’nun yardımcısı Mecnur Otyakmaz’ı konuşmanın daha önemli durduğu kanısındayım.

Zira, 2003’te gerçekleşen Kelebek operasyonunda Otyakmaz, halen yurt dışında yaşayan ve organize suç örgütü lideri olmaktan hüküm giyen Sedat Peker’le aynı dosyada yargılandı. Yerel mahkemede hüküm giydi. Karar istinafta bozuldu, sonrasında yeniden yargılandı.

Ayrıca 2011’deki şike soruşturmasında da gözaltına alındı Otyakmaz. Dosyanın kritik ismiydi.

İddia edildiği üzere şike soruşturması FETÖ kumpasıydı. Ancak Kelebek operasyonu dosyasını yürüten ünlü polis müdürü Hanefi Avcı halen yaşıyor. Kumpas da değildi. Merak ederse Peker’le bağlantısını sorması, Avcı’dan dinlemesi mümkün.”

‘ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELE TECRÜBELİ POLİS MÜDÜRÜNÜN TFF YÖNEİTMİNDE OLMASI TESADÜF MÜ’

Yeni TFF yönetimindeki emekli polis müdürü Şerafettin Burak’la da dikkat çeken Şardan, “Bu arada TFF’nin kurullarının yenilenmesi sırasında ilginç bir detay ortaya çıktı. TFF’nin Temsilciler Kurulu Başkanı olarak göreve gelen Şerafettin Bural, emekli polis müdürü. Bural, kariyerinde dikkat çekici görevlerdeydi. Şöyle özetleyim; Bural, Sadettin Tantan’ın İçişleri Bakanı olduğu sırada İzmir’de ‘Balina’ adı verilen hayali ihracat operasyonuna imza attı. Ardından Ankara’ya atanan Bural, 2000’de ‘Örümcek ağı’ adlı hayali ihracat operasyonunu yürüttü. Bu operasyonun bir ayağı İstanbul’da dönemin ANAP lideri Mesut Yılmaz’ın kardeşi Turgut Yılmaz’a kadar uzandı. Peşinden KOM Daire Başkanlığı’nda Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nü yürüttü. Kısacası finansal ve organize suçlarla mücadelede tecrübeli bir polis müdürüydü Bural. Bural’ın TFF çatısı altında görev alması tesadüf mü bilemedim doğrusu. Diğer ilginçlik ise Otyakmaz’ın Temsilciler Kurulu’nun geçen pazar günkü toplantısında Bural’la aynı fotoğrafta yer almasıydı!” diye yazdı.

Şerafettin Bural, İbrahim Hacıosmanoğlu, Mecnur Otyakmaz

‘YARGITAY BAŞKANI TFF’DEKİ OLUŞUMLARDAN RAHATSIZ’

Gazeteci Tolga Şardan yazısının devamında TFF’deki görevlerinden istifa eden Yargıtay üyelerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Bu arada TFF’de görev alan Yargıtay üyelerinin görevden ayrılmaları ayrıca dikkat edilmesi gereken bir tablo. Söz konusu yargı mensuplarının, TFF’deki oluşumlardan rahatsızlık duyan Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez başta üst yönetimin tavsiyesiyle görev bıraktıkları başkent kulislerinde konuşuluyor.

Demek ki ortaya çıkan TFF tablosundan Yargıtay yönetiminin bir rahatsızlığı söz konusu.

Bir önceki başkanının -kendi iddiasına göre özel kaleminin kullandığı- cep telefonunda Bylock uygulaması yüklü olduğu ortaya çıkan TFF yönetiminin, şimdi de ‘mafya ile iltisakı’ gölgesinde kalarak ‘topal ördek’ konumuna düşmesi, camia açısından istenmeyen bir sürecin başlaması anlamına gelir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com